Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο Χέλμουτ Κολ, Γερμανός πολιτικός ο οποίος διετέλεσε και Καγκελάριος της Γερμανίας. “Απεβίωσε σήμερα το πρωί στην οικία του στο Λούντβιχσχάφεν” στη νοτιοδυτική Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild. Ο Κολ είχε αρκετές περιπέτειες με την υγεία του, αφού πριν από περίπου ένα χρόνο είχε εισαχθεί στην εντατική, […]

16.06.2017 | 17:57

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, ο Χέλμουτ Κολ, Γερμανός πολιτικός ο οποίος διετέλεσε και Καγκελάριος της Γερμανίας.

“Απεβίωσε σήμερα το πρωί στην οικία του στο Λούντβιχσχάφεν” στη νοτιοδυτική Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

Ο Κολ είχε αρκετές περιπέτειες με την υγεία του, αφού πριν από περίπου ένα χρόνο είχε εισαχθεί στην εντατική, μετά από εγχείρηση στο έντερο.

Γεννήθηκε στο Λουντβιχσχάφεν στις 3 Απριλίου 1930, ενώ μόλις στα 27 του χρόνια εισήλθε στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας.

Τότε, το περιοδικό Bunte, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του Κολ, ανέφερε πως ο συντηρητικός πολιτικός είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στον γοφό στις αρχές Μαΐου και επρόκειτο να πάει σε κέντρο αποκατάστασης στη Βαυαρία στις αρχές Ιουνίου.

Η φήμη του είχε σπιλωθεί από ένα σκάνδαλο χρηματοδότησης του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), το οποίο ήρθε στο φως αφού εγκατέλειψε την εξουσία.

Τα τελευταία χρόνια ο Κολ προέβαλε τα οφέλη μίας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης και έχει εκφράσει αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο η Άγγελα Μέρκελ, έχει διαχειριστεί την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Ετικέτες
Exit mobile version