Εκρηκτική η κατάσταση με τα σκουπίδια- Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι της ΟΤΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκρηκτική η κατάσταση με τα σκουπίδια- Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι της ΟΤΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δεν θα μπορούμε να περπατήσουμε τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας από τα σκουπίδια! Όσο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, τόσο αυτή η  υγειονομική βόμβα μεγατόνων είναι έτοιμη να εκραγεί. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε τα απορριμματοφόρα να παραμείνουν εκτός κυκλοφορίας μέχρι να δοθεί […]

23.06.2017 | 07:57

Δεν θα μπορούμε να περπατήσουμε τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας από τα σκουπίδια!

Όσο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν όλο και περισσότερο, τόσο αυτή η  υγειονομική βόμβα μεγατόνων είναι έτοιμη να εκραγεί.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε τα απορριμματοφόρα να παραμείνουν εκτός κυκλοφορίας μέχρι να δοθεί οριστική λύση για τους συμβασιούχους.

Ο αποκλεισμός όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας, ο αποκλεισμός των ΧΥΤΑ και η αποχή από κάθε είδους υπερωριακή απασχόληση συνεχίζεται, με τα σκουπίδια να έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια.

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου μάλιστα οι εργαζόμενοι στους Δήμους δίνουν νέο ραντεβού στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ενώ διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, 27 και 28 Ιουνίου θα συνεχιστεί η κατάληψη των αμαξοστασίων των Δήμων, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η διεύρυνση των καταλήψεων ανάλογα με τις ιδιομορφίες κάθε Δήμου.

Στις 29 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί 24ωρη Πανελλαδική απεργία στους ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν για το οριστικό κλείσιμο των δήμων ή όχι, αν το υπουργείο δεν βρει λύση.

Χθες μάλιστα μετά από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη, οι δήμαρχοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζουν πως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους και για την οριστική του λύση του αποκλειστική ευθύνη φέρει το υπουργείο.

«Ο κ. Σκουρλέτης είναι αυτός που δημιούργησε, με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, προσδοκίες για τη μονιμοποίησή τους. Επίσης, για τη βίαιη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. υπουργός διακοπή της εργασιακής τους σχέσης, υπεύθυνοι είναι όσοι παρέτειναν τις συμβάσεις των εργαζομένων αυτών με αντισυνταγματική, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, νομοθετική ρύθμιση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Exit mobile version