Συναγερμός στην Κίνα: Τουλάχιστον 141 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κίνα: Τουλάχιστον 141 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Toυλάχιστον 141 άνθρωποι αγνοούνται από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα. Τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει τους κατοίκους, με το έργο των συνεργείων να είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, 46 σπίτια του χωριού Σίνμο καταπλακώθηκαν εξαιτίας της κατολίσθησης που προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός τμήματος του […]

24.06.2017 | 09:52


Toυλάχιστον 141 άνθρωποι αγνοούνται από την τεράστια κατολίσθηση που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου σε απομακρυσμένο χωριό της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει τους κατοίκους, με το έργο των συνεργείων να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, 46 σπίτια του χωριού Σίνμο καταπλακώθηκαν εξαιτίας της κατολίσθησης που προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού.

Η λάσπη και οι βράχοι από την κατολίσθηση μπλόκαραν την κοίτη ενός ποταμού σε μήκος δύο χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το Γαλλικό πρακτορείο.

Οι Αρχές εφαρμόζουν σχέδιο για την αντιμετώπιση κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να υπολογίσουν την έκταση της καταστροφής, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Είναι πολλές δεκάδες τόνοι βράχων» δήλωσε ο Τσεν Τιεμπό, αστυνομικός στην περιοχή, στο πρακτορείο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως οι βροχές των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού. «Είμαστε εδώ σε σεισμική ζώνη, δεν υπάρχει πολλή βλάστηση», υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι τα δένδρα συμβάλλουν στην απορρόφηση του νερού της βροχής και εμποδίζουν τις κατολισθήσεις.

Ένα ζευγάρι και το νεογέννητο μωρό του ανασύρθηκαν από τη λάσπη και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ένας άλλος επιζών έχει εντοπισθεί, «όμως οι ζωτικές ενδείξεις του είναι ασθενικές», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ουάνγκ Γιονγκμπό, τοπικός αξιωματούχος των επιχειρήσεων διάσωσης.

«Είναι η μεγαλύτερη κατολίσθηση που έχει σημειωθεί εδώ μετά τον σεισμό του Ουεντσουάν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινσένγκ ζήτησε «να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιοριστεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών».

Exit mobile version