Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τέλειο! Υπάρχει τρόπος να τρώμε ψωμί, χωρίς να παχαίνουμε!
PLUS

Τέλειο! Υπάρχει τρόπος να τρώμε ψωμί, χωρίς να παχαίνουμε!

Το ψωμί αποτελεί βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και δεν λείπει ποτέ από κανένα τραπέζι. Με τεράστια θρεπτική αξία, το ψωμί γεμίζει τον οργανισμό με απαραίτητα στοιχεία, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, πρωτεΐνες και σίδηρο, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του. Παρόλα αυτά, αποτελεί θερμιδική βόμβα, με αποτέλεσμα να το αποφεύγουν όσοι θέλουν […]

395522-sepik

Το ψωμί αποτελεί βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και δεν λείπει ποτέ από κανένα τραπέζι.

Με τεράστια θρεπτική αξία, το ψωμί γεμίζει τον οργανισμό με απαραίτητα στοιχεία, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος B, πρωτεΐνες και σίδηρο, που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του.

Παρόλα αυτά, αποτελεί θερμιδική βόμβα, με αποτέλεσμα να το αποφεύγουν όσοι θέλουν να προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο European Journal Of Clinical Nutrition υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος για να καταναλώσετε το ψωμί, χωρίς να επιβαρυνθείτε με περιττές θερμίδες και να αυξήσετε το σωματικό σας βάρος, αρκεί να το βάλετε στην κατάψυξη, να το βγάλετε κι έπειτα να το ψήσετε.

Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα αυτό, οι μελετητές εργάστηκαν επάνω σε δείγμα δέκα υγιών ενηλίκων, που δοκίμασαν λευκό ψωμί, το οποίο είχε υποστεί ψύξη και απόψυξη κι έπειτα ψήθηκε.

Cheese_Sausage_Bread_Vegetables_Breakfast_Eggs_516110_1280x853

Οι μελετητές εξέτασαν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πριν οι συμμετέχοντες καταναλώσουν το ψωμί, αλλά και 15, 30, 45, 60, 90 και 120 λεπτά μετά την κατανάλωση του.

Συμπέραναν λοιπόν ότι το φρυγάνισμα ή το ψήσιμο του ψωμιού μετά την ψύξη και απόψυξη του, ελαχιστοποιεί στο μέγιστο βαθμό το σάκχαρο του αίματος.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να παγώσετε, να ξεπαγώσετε κι έπειτα να ψήσετε τις φέτες ψωμιού προτού αυτό μπει στο πιάτο σας, καθώς έτσι μειώνεται ο αντίκτυπος του στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μειώνοντας και το γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος με τη σειρά του αποτρέπει το σώμα από την αποθήκευση θερμίδων σε μορφή λίπους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις