Ασύλληπτο! 19 επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν σαν κύριοι στον ΕΦΚΑ!

ΕΛΛΑΔΑ

Ασύλληπτο! 19 επίορκοι υπάλληλοι επιστρέφουν σαν κύριοι στον ΕΦΚΑ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 19 επίορκοι υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ επέστεψαν καμαρωτοί- καμαρωτοί στις θέσεις τους, καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει ακόμα το  Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, ώστε να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που θα καθίσουν πάλι στην καρέκλα τους, την ώρα που η μάστιγα της ανεργίας […]

29.06.2017 | 12:51

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 19 επίορκοι υπάλληλοι του πρώην ΙΚΑ επέστεψαν καμαρωτοί- καμαρωτοί στις θέσεις τους, καθώς η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει ακόμα το  Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπερταμείου, ώστε να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που θα καθίσουν πάλι στην καρέκλα τους, την ώρα που η μάστιγα της ανεργίας στέλνει τους πολίτες στο εξωτερικό, είχαν λειτουργήσει εις βάρος του φορέα και μάλιστα… είχαν ομολογήσει!

Μετά την «εκπνοή» των προσωρινών μέτρων που είχαν ληφθεί για την απομάκρυνσή τους, σαν κύριοι και ατιμώρητοι ήρθαν πίσω μετά από δυο έτη δυνητικής αργίας.

Το 5μελές πειθαρχικό συμβούλιο του  φορέα που αποτελείται  από δύο δικαστικούς, ένα διευθυντικό στέλεχος και δύο αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων δεν έχει καν συγκροτηθεί!

Οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΠΟΚΠ  ζητούσαν για μήνες  από την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να προτείνουν κάποιους εκλεγμένους εκπροσώπους για να πλαισιώσουν προσωρινά τα συμβούλια έως ότου γίνουν εκλογές.

Πρόκειται για υπαλλήλους α) του υποκαταστήματος της Αθήνας που εξέδιδαν πλαστές ΑΠΔ β) του Λεκανοπεδίου που πιστοποιούσαν με το αζημίωτο εικονικό χρόνο ασφάλισης για ασφαλισμένους που δε συμπλήρωναν τα ένσημά τους γ) της Κρήτης και της περιφέρειας Αττικής που ομολόγησαν ότι είχαν καταχραστεί χρήματα από το ταμείο δ) της Μακεδονίας που πήραν λεφτά  από το ταμείο  για να πάνε διακοπές και ε) της Μυκόνου που είχαν κατηγορηθεί ότι εξέδιδαν παράνομα ασφαλιστικές ενημερότητες σε οφειλέτες.  

Μάλιστα στέλεχος υποκαταστήματος στην Αθήνα που κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση από τις 26 Ιουνίου επέστρεψε στη θέση του και με επίδομα θέσης ύψους 350 ευρώ.

«Δεν είναι δυνατόν -σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ κ. Βαγγέλης Θεοδωρίδης -τη στιγμή που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις, κάποιοι ανεγκέφαλοι να ενεργούν παραβατικά. Σε κάθε περίπτωση αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως θέση ανάμεσα στη μεγάλη έντιμη οικογένεια των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Μεγάλες είναι οι ευθύνες της Διοίκησης του ΕΦΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας, αφού επί ένα εξάμηνο και παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, δεν συγκροτούν το πειθαρχικό συμβούλιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέφουν στο χώρο εργασίας άτομα που επιβαρύνονται με σοβαρότατα πειθαρχικά παραπτώματα».

Exit mobile version