Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Τσίπρας στηρίζει Πολάκη χαμογελώντας: “Εμείς οι αστοιχείωτοι, ξεπερνάμε τα εμπόδια” (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας στηρίζει Πολάκη χαμογελώντας: “Εμείς οι αστοιχείωτοι, ξεπερνάμε τα εμπόδια” (vid)

Τη στήριξη του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του προς τους εργαζομένους του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του. Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών που ακολούθησε την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην «τυφλή δικαιοσύνη» και έκανε λόγο για «αστοιχείωτη κριτική» του υπουργού. «Εμείς οι […]

ImageHandler (41)

Τη στήριξη του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του προς τους εργαζομένους του υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του.

Ο Αλέξης Τσίπρας άφησε αιχμές για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών που ακολούθησε την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην «τυφλή δικαιοσύνη» και έκανε λόγο για «αστοιχείωτη κριτική» του υπουργού.

«Εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνούμε τα θεσμικά εμπόδια», είπε ο πρωθυπουργός κοιτώντας προς το μέρος του Παύλου Πολάκη και γελώντας με νόημα.

ygtsip1

Το κοινό, γέλασε και ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος,  τονίζοντας «πόσο σημαντική είναι η επίσκεψη αυτή διότι είναι σημαντικό το αγαθό της υγείας και σημαντική η ευθύνη του υπουργείου».

ygtsip3

Ο Ανδρέας Ξανθός υποστήριξε πως η κυβέρνηση κέρδισε το στοίχημα στον χώρο της υγείας, «στην καθολική πρόσβαση και κάλυψη των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας, στην στήριξη του ΕΣΥ, στην ηθικοποίηση του συστήματος με βασική έκφανση του την εξεταστική στη Βουλή για την υγεία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είπε πως αυτή η ηγεσία κατάφερε να στήσει ένα ΕΣΥ που κατέρρεε και πως αυτή η προσπάθεια «πέρασε από το κορμί μας και την ψυχή μας, μέσα από τους εργαζόμενους, τους διοικητές, τους συνεργάτες μας, και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτό».

ygtsip2

Στη συνέχεια, με το αυθόρμητο γνωστό ύφος ανέφερε ότι «κληθήκαμε να πληρώσουμε κερατιάτικα 2 δισ. ευρώ» και πως «εμείς  σταματήσαμε το κλέψιμο. Γι’ αυτό μπορέσαμε να στηρίξουμε με το 1,8 δισ. ευρώ δαπάνη και 2 εκατ. ανασφάλιστους».

«Αυτή η ηγεσία έχει όραμα διότι αν δεν έχεις όνειρα και βάζεις χαμηλά τον ουρανό, δεν φτάνεις ψηλά», κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις