Ένα μαγειρικό σκεύος είναι δύσκολο να καθαριστεί αν έχει καεί και το πιο πιθανόν είναι να μας βάλει σε σκέψεις να αγοράσουμε καινούριο. Μπορούμε όμως με ένα σπιτικό καθαριστικό να το γυαλίσουμε αμέσως, κάνοντας το σαν καινούριο. Τι θα χρειαστείτε: 1 κούπα ξύδι 1 κούπα νερό 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα 1 συρμάτινο σφουγγάρι […]
Ένα μαγειρικό σκεύος είναι δύσκολο να καθαριστεί αν έχει καεί και το πιο πιθανόν είναι να μας βάλει σε σκέψεις να αγοράσουμε καινούριο.
Μπορούμε όμως με ένα σπιτικό καθαριστικό να το γυαλίσουμε αμέσως, κάνοντας το σαν καινούριο.
Τι θα χρειαστείτε:
1 κούπα ξύδι
1 κούπα νερό
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
1 συρμάτινο σφουγγάρι
Πώς θα καθαρίσετε τον καμένο πάτο από τα κουζινικά σας:
- Γεμίστε το καμένο σκεύος με νερό μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του και προσθέστε το ξύδι.
- Βάλτε το στο μάτι της κουζίνας για να πάρει μια βράση το νερό και έπειτα, απομακρύνετε το.
- Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και αφήστε την να αφρίσει.
- Ξεπλύνετε το μαγειρικό σκεύος και τρίψτε τα καμένα υπολείμματα.
- Αν υπάρχουν επίμονα σημεία στον πάτο του μαγειρικού σκεύους, δημιουργήστε μια πάστα από μαγειρική σόδα και ελάχιστες σταγόνες νερού. Βάλτε την πάστα αυτή επάνω στα επίμονα σημεία και μετά απομακρύνετε τρίβοντας τα και πλένοντας καλά το σκεύος.