Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Επέστρεψαν οι απατεώνες με τα δήθεν τροχαία: Συνελήφθη 25χρονος Βούλγαρος
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψαν οι απατεώνες με τα δήθεν τροχαία: Συνελήφθη 25χρονος Βούλγαρος

Του Πέτρου Καρσιώτη Έπιασαν τον… εισπράκτορα, αλλά ψάχνουν τις «αστυνομικίνες» και τον… «εισαγγελέα»! Ο λόγος, για μία ακόμη σπείρα απατεώνων, που έδρασε και ίσως δρα ακόμη στη Ρόδο με το γνωστό πρόσχημα της επικείμενης δήθεν φυλάκισης συγγενικού προσώπου των θυμάτων, εξ αιτίας… θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που επίσης δήθεν προκάλεσε! Στη Ρόδο, λοιπόν, συνελήφθη από την […]

makabria

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έπιασαν τον… εισπράκτορα, αλλά ψάχνουν τις «αστυνομικίνες» και τον… «εισαγγελέα»!

Ο λόγος, για μία ακόμη σπείρα απατεώνων, που έδρασε και ίσως δρα ακόμη στη Ρόδο με το γνωστό πρόσχημα της επικείμενης δήθεν φυλάκισης συγγενικού προσώπου των θυμάτων, εξ αιτίας… θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που επίσης δήθεν προκάλεσε!

Στη Ρόδο, λοιπόν, συνελήφθη από την Ασφάλεια του νησιού ένας 25χρονος από τη Βουλγαρία, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και αντιποίηση αρχής.

Ψάχνουν τα στοιχεία άλλων τριών μελών της οργάνωσης

Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει και τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, μέλη της ίδιας οργάνωσης, τα στοιχεία των οποίων προσπαθεί να εντοπίσει η Αστυνομία.

Ως προς τον τρόπο δράσης και προσέγγισης των υποψηφίων θυμάτων, η Αστυνομία στη Ρόδο παραθέτει πληροφορίες, χρήσιμες για όλους τους υποψήφιους… στόχους παρόμοιων απατεώνων που μετέρχονται την απειλή φυλάκισης συγγενούς λόγω τροχαίου.

Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα του τρόμου από τα μέσα Ιουνίου

Από τα μέσα Ιουνίου του 2017, λοιπόν, οι δράστες  επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, και προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (κόρη, εγγονή, ανιψιά) το οποίο υποτιθέμενα βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την Αστυνομία, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος,  δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα.

Άλλος συνεργός-δράστης, προσποιούμενος τον αστυνομικό ή εισαγγελικό λειτουργό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου!

Επικοινώνησαν με τουλάχιστον 22 πολίτες-Κατάφεραν να πείσουν γυναίκες αλλά αυτές κατάλαβαν την απάτη στο τέλος

Προκύπτει από την έρευνα  ότι οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά με είκοσι δυο πολίτες και κατάφεραν αρχικά να πείσουν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες, ωστόσο τρεις από αυτές αντιλήφθηκαν-πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και δεν κατέβαλαν χρήματα.

Σε μια περίπτωση οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 25χρονος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ από 87χρονη ημεδαπή.

4763415cf97c5463771e89e456f772f0

Μια 63χρονη που έγινε στόχος έδωσε στο ραντεβού προσημειωμένα χαρτονομίσματα από την αστυνομία

Μια 63χρονη όμως γυναίκα, βοήθησε στο ξεσκέπασμα της οργάνωσης.

Ανέφερε στην Αστυνομία ότι  δέχτηκε τηλεφώνημα από γυναίκα-μέλος της σπείρας η οποία προσποιούμενη την… ανιψιά της, ανέφερε ότι προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και ακολούθως άλλη δράστιδα, η οποία συστήθηκε ως αστυνομικός, «επιβεβαίωσε το γεγονός».

Πέντε χιλιάδες ευρώ είχε ζητήσει ο 25χρονος από τη γυναίκα

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στο πλαίσιο της οποίας, αφού έγιναν κατάλληλες υποδείξεις στην 63χρονη, συμφωνήθηκε η καταβολή του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ  σε συγκεκριμένο σημείο και τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση η γύρω περιοχή.

Μόλις ο 25χρονος εμφανίστηκε και παρέλαβε τη  σακούλα με τα χρήματα, αστυνομικοί, που επιτηρούσαν το χώρο, τον ακινητοποίησαν.

ΕΛΑΣ: Πώς δρουν οι απατεώνες που επικαλούνται πρόκληση τροχαίου

  • Τηλεφωνούν αιφνιδιαστικά προσποιούμενοι τους γιατρούς, δικηγόρους, εισαγγελείς ή αστυνομικούς
  • Υποστηρίζουν ψευδώς ότι στενό συγγενικό σας πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό ανηλίκου
  • Ζητούν χρηματικά ποσά για να μην φυλακιστεί το συγγενικό σας πρόσωπο και να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες
  • Άλλοι συνεργάτες των δραστών παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική γραμμή, προσποιούμενοι το συγγενικό σας πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια
  • Σας ζητούν να έρθουν σπίτι σας για να παραλάβουν τα χρήματα ή σας δίνουν ραντεβού σε καθορισμένο τόπο και χρόνο.
  • ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ:
  • Στα τροχαία ατυχήματα οι αστυνομικές Αρχές προχωρούν πάντα στις νόμιμες ενέργειες και δεν ζητούν ποτέ την καταβολή χρηματικών ποσών.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις