Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Αναποφάσιστος ο Γαβρόγλου- Καταργούνται… πάλι οι Πανελλαδικές!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Αναποφάσιστος ο Γαβρόγλου- Καταργούνται… πάλι οι Πανελλαδικές!

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πώς πρόκειται τελικά να είναι η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μία καταργούν τις Πανελλαδικές, μία τις αφήνουν όπως είναι! Αυτή τη φορά, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, λέει πως το σημερινό καθεστώς θα είναι σύντομα παρελθόν. Αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση για το νέο Λύκειο, ο υπουργός δήλωσε πως σύντομα θα κατατεθεί […]

211116-gavrolgou

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές πώς πρόκειται τελικά να είναι η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μία καταργούν τις Πανελλαδικές, μία τις αφήνουν όπως είναι!

Αυτή τη φορά, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, λέει πως το σημερινό καθεστώς θα είναι σύντομα παρελθόν.

Αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση για το νέο Λύκειο, ο υπουργός δήλωσε πως σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Σύμφωνα μάλιστα με όσα λέει ο κ.Γαβρόγλου στην Αυγή, στόχος είναι «η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια».

Ο κ. Γαβρόγλου εδώ και αρκετούς μήνες επιμένει στην κατάργηση των Πανελληνίων, υποστηρίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρά όμως τις υπουργικές εξαγγελίες, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Γεράσιμος Κουζέλης  «τόλμησε» να πει την αλήθεια, πως εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται. Προς το παρόν το μόνο που φαίνεται να επιτυγχάνει η ηγεσία του υπουργείου είναι η κατάργηση των ενδοσχολικών μαθημάτων, κάτι όμως που δεν παρουσιάζει και τόσο ενδιαφέρον για μαθητές και καθηγητές.

Σύμφωνα με τον κ. Κουζέλη, από το 2020 οι μαθητές για να λάβουν το απολυτήριο και να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα: Νεολληνική Γλώσσα-Έκθεση, δύο μαθήματα κρίσιμα για τη σχολή και ένα ακόμη μάθημα που ο ίδιος ο υποψήφιος θα επιλέγει και το οποίο θα λειτουργεί ως μπαλαντέρ για διεύρυνση του αριθμού των σχολών στις οποίες θα μπορεί να εισαχθεί.

Ο υπουργός Παιδείας σχολιάζει και τις αντιδράσεις τις αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να λέει πως η κυβέρνηση παίζει με τα παιδιά και τους γονείς.

«Προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση». Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόσχεται λουκέτα μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις