Σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία οφείλεται η οξεία εγκεφαλική βλάβη της 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας, η οποία είχε εισπνεύσει αέριο γέλιου την τελευταία ημέρα των διακοπών της στα Μάλια. Η τουρίστρια είχε μπει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε κωματώδη κατάσταση. Οι φίλες της, είχαν αναφέρει στους αστυνομικούς ότι τη μοιραία νύχτα επισκέφθηκαν τρία μπαρ στα οποία ήπιαν από ένα ποτό, ενώ τότε είχαν σημειώσει […]
Σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία οφείλεται η οξεία εγκεφαλική βλάβη της 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας, η οποία είχε εισπνεύσει αέριο γέλιου την τελευταία ημέρα των διακοπών της στα Μάλια.
Η τουρίστρια είχε μπει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε κωματώδη κατάσταση.
Οι φίλες της, είχαν αναφέρει στους αστυνομικούς ότι τη μοιραία νύχτα επισκέφθηκαν τρία μπαρ στα οποία ήπιαν από ένα ποτό, ενώ τότε είχαν σημειώσει πως η 18χρονη Βρετανίδα έπεσε λιπόθυμη μια ώρα αφού είχε εισπνεύσει το αέριο γέλιου.
Μετά από 10 ημέρες νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η 18χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πατρίδα της για νοσηλεία.
Με ανακοίνωση της, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ αναφέρει:
«Η 18χρονη Βρετανίδα ασθενής, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μας από τις 11 Ιουλίου έως και τις 17 Ιουλίου, οπότε και αεροδιακομίσθη για την χώρα της.
Επιβεβαιώθηκε ότι η σοβαρή εγκεφαλική βλάβη ήταν απότοκος οξείας οργανικής βλάβης, οφειλόμενη σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμίαγια την οποία ήδη ελάμβανε στοχευμένη θεραπεία από τις πρώτες ώρες νοσηλείας της στο νοσοκομείο.
Ειδοποιήθηκε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, η επιτροπή ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα επιδημιολογικής προφύλαξης, που αφορούσαν όλο το στενό κύκλο των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με το περιστατικό».