Αέριο γέλιου- Όσα ισχύουν στη χώρα μας και τι λένε οι ειδικοί

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αέριο γέλιου- Όσα ισχύουν στη χώρα μας και τι λένε οι ειδικοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Στη χώρα μας  εντοπίζεται, κατά κάποιον τρόπο, κενό νόμου, σε ό,τι αφορά την εισαγωγή, πώληση και χρήση του «αερίου του γέλιου». Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, οι συλλήψεις των επιχειρηματιών και πλανόδιων πωλητών που τα πωλούν σε τουρίστες, γίνονται με βάση δύο φαινομενικά άσχετους νόμους. Δικογραφίες για «νοθεία τροφίμων» και «παραεμπόριο» Συγκεκριμένα, […]

19.07.2017 | 10:57

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στη χώρα μας  εντοπίζεται, κατά κάποιον τρόπο, κενό νόμου, σε ό,τι αφορά την εισαγωγή, πώληση και χρήση του «αερίου του γέλιου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Alphafreepress, οι συλλήψεις των επιχειρηματιών και πλανόδιων πωλητών που τα πωλούν σε τουρίστες, γίνονται με βάση δύο φαινομενικά άσχετους νόμους.

Δικογραφίες για «νοθεία τροφίμων» και «παραεμπόριο»

Συγκεκριμένα, σχηματίζονται δικογραφίες για παράβαση του Νόμου «περί νοθείας τροφίμων» -κανείς δεν γνωρίζει τι άλλο εκτός από υποξείδιο του αζώτου μπορεί να περιέχουν- και «περί παραεμπορίου»!

Επίσης στηρίζονται σε διάταξη αρμόδιων εισαγγελέων που ζητούν την ποινική διερεύνηση όλου του πλέγματος εν αναμονή και των απαντήσεων του Χημείου του Κράτους στο οποίο έχουν σταλεί προς εξέταση παρόμοια μπαλόνια ή αμπούλες με «αέριο γέλιου».

Προκαλεί, λένε, ίδια αίσθηση με μια γραμμή κοκαΐνης

Ωστόσο, τακτικοί χρήστες όπως αναφέρουν διεθνή ρεπορτάζ, για το αέριο που έχει αποκτήσει τη φήμη του «κρακ των χίπηδων», προκαλεί την ίδια αίσθηση με μια γραμμή κοκαΐνης!

Γενικά επικρατεί η εντύπωση ότι σε αντίθεση με τα σκληρά ναρκωτικά, δεν έχει βλαβερές συνέπειες, αφού δεν καπνίζεται η δεν είναι ενέσιμο.

Ευθύνεται για 17 θανάτους μεταξύ 2006- 2012

Όμως στοιχεία των διεθνών υπηρεσιών αναφέρουν ότι ευθύνονται για 17 θανάτους, από το 2006 έως το 2012!

Οι ειδικοί  επισημαίνουν ότι το υποξείδιο του αζώτου-αυτό περιέχουν τα μπαλόνια- διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου του εγκεφάλου και άλλων ζωτικών οργάνων.

Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση η και καρδιακή προσβολή.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι γιατροί δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν-ανάλογα την περίπτωση- πόση ποσότητα υποξειδίου του αζώτου χρειάζεται για να θέσει τους χρήστες σε σοβαρό κίνδυνο σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες (χρήση αλκοόλ, παθήσεις κλπ).

 

Exit mobile version