Δεν καταπίνεται αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό Δημόσιο, την ώρα που η Ελλάδα μαστιγώνεται από εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις! Επίορκοι υπάλληλοι παίρνουν ασυλία, αφού τα πειθαρχικά συμβούλια είτε υπολειτουργούν, είτε δεν έχουν συσταθεί καν! Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων στοιβάζονται στα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία σε πολλούς φορείς δεν έχουν συγκροτηθεί καν, ενώ όπου υπάρχουν πραγματοποιούν ελάχιστες […]
Δεν καταπίνεται αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό Δημόσιο, την ώρα που η Ελλάδα μαστιγώνεται από εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις!
Επίορκοι υπάλληλοι παίρνουν ασυλία, αφού τα πειθαρχικά συμβούλια είτε υπολειτουργούν, είτε δεν έχουν συσταθεί καν!
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων στοιβάζονται στα πειθαρχικά συμβούλια, τα οποία σε πολλούς φορείς δεν έχουν συγκροτηθεί καν, ενώ όπου υπάρχουν πραγματοποιούν ελάχιστες συνεδριάσεις.
Τα στοιχεία που φέρνει στο φως η έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το 2016 είναι εξοργιστικά.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2016 οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν 4.351. Στα πρωτοβάθμια συμβούλια οι εκκρεμείς υποθέσεις ήταν 3.316, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 εκκρεμούσαν 2.185 υποθέσεις.
Πρόκειται για μεγάλη πληγή του Δημοσίου που παραμένει αγιάτρευτη παρά τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί.
Το χειρότερο όμως όλων, είναι πως ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση των υποθέσεων, οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, πλην αυτών που έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης, βρίσκονται στις θέσεις τους κανονικά και… πληρώνονται από τους Έλληνες!
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το 2013 τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια εξέδωσαν συνολικά 1.207 αποφάσεις, το 2014 1.500, ενώ το 2015 υπήρξε δραματική πτώση, αφού εκδόθηκαν μόλις 675 αποφάσεις.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε επί υπουργίας Κατρούγκαλου, ο οποίος με το νόμο του δημιούργησε κενά με αποτέλεσμα να επιστρέφουν ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους λόγω μη έγκαιρης εκδίκασης των υποθέσεών τους.
Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τροπολογία που προέβλεπε ότι θα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία όσοι υπάλληλοι έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακουργηματικές πράξεις μέχρι να εκδικασθούν οι υποθέσεις τους.
Καθώς όμως τα συμβούλια συνεχίζουν να μην υφίστανται ή να υπολειτουργούν, λύση δεν βρέθηκε και πάλι.