Φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα πάντως με το Reuters η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε έξι τράπεζες για να οργανώσουν την περίφημη αυτή έξοδο. Επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα ανέθεσε στην […]
Φουντώνουν όλο και περισσότερο οι φήμες για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα πάντως με το Reuters η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε έξι τράπεζες για να οργανώσουν την περίφημη αυτή έξοδο.
Επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, το Reuters αναφέρει ότι η Ελλάδα ανέθεσε στην Bank of America Merrill Lynch, στην BNP Paribas, στη Citigroup, στην Deutsche Bank, στην Goldman Sachs και στην HSBC τη διαχείριση της έκδοσης πενταετούς ομολόγου.
Σημειώνει ακόμα ότι η έξοδος αυτή μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο, αφού η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το πράσινο φως από τους δανειστές.
Δύο πηγές μάλιστα ανέφεραν στο Reuters ότι η έκδοση του πενταετούς ομολόγου θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος άσκησης διαχείρισης παθητικού, ενώ εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο οι επενδυτές να επεκτείνουν τις προθεσμίες λήξης μέσω δημοπρασίας για τα ομόλογα που λήγουν τον Απρίλιο του 2019.
Τέλος μια τρίτη επιλογή είναι η υποβολή προσφορών ή η επαναγορά των λεγόμενων «strip» που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το 2012.
Να σημειωθεί πως καμία από αυτές τις τράπεζες δεν έχει σχολιάσει κάτι για το θέμα στο πρακτορείο.