Του Πέτρου Καρσιώτη Επιχειρήσεις κατάσχεσης του… γέλιου, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αστυνομία σε Ζάκυνθο, Φαληράκι Ρόδου, Μάλια- Χερσόνησο Κρήτης, Κάβο Κέρκυρας. Όπου κατάσχεση του… γέλιου, σημαίνει ότι αποσύρονται κατά χιλιάδες οι σχετικές αμπούλες η τα μπαλόνια που περιέχουν υποξείδιο του αζώτου και πωλούνται στους νεαρούς τουρίστες, βάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις σε κίνδυνο την υγεία τους. […]
Του Πέτρου Καρσιώτη
Επιχειρήσεις κατάσχεσης του… γέλιου, βρίσκονται σε εξέλιξη από την Αστυνομία σε Ζάκυνθο, Φαληράκι Ρόδου, Μάλια- Χερσόνησο Κρήτης, Κάβο Κέρκυρας.
Όπου κατάσχεση του… γέλιου, σημαίνει ότι αποσύρονται κατά χιλιάδες οι σχετικές αμπούλες η τα μπαλόνια που περιέχουν υποξείδιο του αζώτου και πωλούνται στους νεαρούς τουρίστες, βάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις σε κίνδυνο την υγεία τους.
Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα που έπεσε σε κώμα 18χρονη Βρετανίδα τουρίστρια στα Μάλια.
Το μόνο που γνώριζαν οι φίλες της ήταν η χρήση αερίου γέλιου
Οι φίλες της δήλωσαν από την πρώτη στιγμή, ότι το μόνο που γνώριζαν ήταν ότι πριν χάσει τις αισθήσεις της, έκανε χρήση αερίου γέλιου.
Από μηνιγγίτιδα είχε προσβληθεί η 18χρονη Αγγλίδα στα Μάλια
Πληροφορίες απόλυτα έγκυρες της Alphafreepress, από ιατρικές πηγές, αναφέρουν ότι προέκυψε εν τέλει ότι η άτυχη κοπέλα, που ήδη μεταφέρθηκε στη χώρα της, είχε προσβληθεί από τον ιό της μηνιγγίτιδας!
Αν και το αέριο γέλιου δεν έχει καμία σχέση με αυτό, δεν γνωρίζει κανείς το βαθμό της επιβάρυνσης, του οργανισμού της με εισπνοή υποξειδίου του αζώτου.
Το υποξείδιο του αζώτου διαλύεται στην κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας την ποσότητα του οξυγόνου που ρέει στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα.
Μπορεί να έχει και καταστροφικές συνέπειες
Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, προκαλώντας εγκεφαλικά επεισόδια, συσκότιση, επιληπτική κρίση και καρδιακή προσβολή.
Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος ασφυξίας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του εγκεφάλου, ή θάνατο από ασφυξία.
Ιατρικά γνωστή ως «υποξία», συμβαίνει όταν κάποιος σταματά την αναπνοή, ή αναπνέει πολύ αμυδρά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του οργανισμού του σε οξυγόνο – συνήθως επειδή είναι σε κατάσταση μέθης από την κατασταλτική δράση του υποξειδίου του αζώτου.
Και οι απλοί χρήστες μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα
Το πιο ανησυχητικό όμως, είναι ότι οι γιατροί λένε ότι δεν γνωρίζουν πόσο υποξείδιο του αζώτου χρειάζεται για να θέσει τους χρήστες σε σοβαρό κίνδυνο.
Ακόμη και οι απλοί χρήστες μπορούν να αναπτύξουν σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης Β, καθώς το υποξείδιο του αζώτου σταματάει την απορρόφηση της βιταμίνης.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη των νεύρων, οδηγώντας σε μούδιασμα στα δάχτυλα των χεριών, των ποδιών και άλλων άκρων και πόνους στις πληγείσες περιοχές.
Έχοντας υπ όψιν όλα αυτά τα ενδεχόμενα, η Αστυνομία έχει κατάσχει από την 1η Ιουνίου και ιδιαίτερα μετά το συμβάν με την Αγγλίδα τουρίστρια χιλιάδες αμπούλες η μπαλόνια γέλιου.
Στο Φαληράκι της Ρόδου
Στο Φαληράκι της Ρόδου, συνελήφθησαν ένας 36χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για παράνομη πώληση συσκευασιών (μπαλόνια), με “αέριο γέλιου”.
Διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαθέτοντας προς πώληση σε πελάτες υποξείδιο του αζώτου, γνωστό ως «αέριο γέλιου», διοχετεύοντας το για χρήση σε μπαλόνια.
Στη Χερσόνησο Κρήτης
Mεταμεσονύκτιες ώρες στη Χερσόνησο Κρήτης, συνελήφθησαν 18χρονη ημεδαπή και 28χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας.
Διέθεταν προς πώληση συνολικά σαράντα έξι αμπούλες- φιαλίδια με αέριο γέλιου τα οποία τροφοδοτούσαν μέσα σε λαστιχένια μπαλόνια με μεταλλικό αντικείμενο.
Στον Λαγανά Ζακύνθου
Στο Λαγανά Ζακύνθου κατά το χρονικό διάστημα από 22.07.2017 έως και 24.07.2017, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 22 και 46 ετών και ένας ακόμη υπήκοος Μ. Βρετανίας 24 ετών, για παράνομη πώληση συσκευασιών, με αέριο γέλιου.
Ο 24χρονος Βρετανός συνελήφθη διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κλαμπ, διέθετε προς πώληση 147 αμπούλες αερίου. γέλιου
Και ιδιοκτήτης περιπτέρου
Ιδιοκτήτης περιπτέρου και μπαρ, γιατί διαπιστώθηκε να διαθέτουν σε χώρους των καταστημάτων (173) και (300 ) αμπούλες αερίου, αντίστοιχα.
Οι δικογραφίες σχηματίζονται με βάση νόμο για τη “νοθεία τροφίμων” και του “παραεμπορίου”.