Το καρπούζι αποτελεί αναμφίβολα το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού. Στη χώρα μας ωριμάζει το καλοκαίρι και είναι ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες αλλά και σε φρουτοσαλάτες. Επίσης μπορεί να χτυπηθεί στο μπλέντερ και να γίνει γρανίτα, με ή χωρίς την προσθήκη αλκοόλ. Ως φρούτ-παντς, κόβοντας το στη μέση, αφαιρώντας το εσωτερικό και ξαναγεμίζοντας το με το αλεσμένο […]
Το καρπούζι αποτελεί αναμφίβολα το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού. Στη χώρα μας ωριμάζει το καλοκαίρι και είναι ιδανικό για κατανάλωση σε φέτες αλλά και σε φρουτοσαλάτες. Επίσης μπορεί να χτυπηθεί στο μπλέντερ και να γίνει γρανίτα, με ή χωρίς την προσθήκη αλκοόλ. Ως φρούτ-παντς, κόβοντας το στη μέση, αφαιρώντας το εσωτερικό και ξαναγεμίζοντας το με το αλεσμένο περιεχόμενο, βότκα και παγάκια.
To πιο εύκολο και αγαπημένο όμως, είναι το κοκτέιλ. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα και φωνάξτε την παρέα σας για μια νύχτα στο μπαλκόνι με το τέλειο ποτό από τα χεράκια σας.
Συνταγή για ένα…. κατακόκκινο και πολύ δροσιστικό κοκτέιλ.
Υλικά (4 ποτήρια)
1/2 καρπούζι καθαρισμένο
χυμό από 2 στημένα πορτοκάλια
χυμό από 2 στημένα λάιμ
100ml τεκίλα el Jimador Blanco
50ml Tia Maria
Πάγο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το καρπούζι από φλούδες και κουκούτσια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια το πολτοποιείτε μαζί με τους χυμούς λάιμ και πορτοκάλι στο μπλέντερ.
Μεταφέρετε το μείγμα σε κανάτα αφού πρώτα το περάσετε από λεπτό σουρωτήρι. Προσθέστε τεκίλα και TiaMaria και ανακατέψτε καλά. Τέλος, αφήστε το κοκτέιλ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και σερβίρετε το σε ψηλό ποτήρι με μπόλικο πάγο, διακοσμώντας με φέτες ή κομμάτια από καρπούζι.