Τα ξύλα κοπής είναι σημαντικά εργαλεία για την κουζίνα και απαραίτητα πολλές φορές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού. Μιας και κόβετε τα πάντα πάνω σε αυτά -από φρέσκα λαχανικά μέχρι και ωμό κρέας- καλό είναι να ξέρετε πώς να τα πλένετε πολύ καλά. Παρόλα αυτά, αν νομίζετε πως με λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό […]
Τα ξύλα κοπής είναι σημαντικά εργαλεία για την κουζίνα και απαραίτητα πολλές φορές κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού. Μιας και κόβετε τα πάντα πάνω σε αυτά -από φρέσκα λαχανικά μέχρι και ωμό κρέας- καλό είναι να ξέρετε πώς να τα πλένετε πολύ καλά.
Παρόλα αυτά, αν νομίζετε πως με λίγο ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων θα τα καθαρίσετε, κάνετε τεράστιο λάθος.
Ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων τα επικίνδυνα βακτήρια που μαζεύονται πάνω του δεν φεύγουν και μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το υγρό απορρυπαντικό πιάτων δεν μπορεί να διεισδύσει στην κρύα επιφάνεια του ξύλου κοπής και να το καθαρίσει όπως πρέπει.
Αυτό που χρειάζεστε, όσο κι αν σας κάνει εντύπωση, είναι η χλωρίνη!
Οι ειδικοί προτείνουν να βουτάτε το ξύλο κοπής μέσα σε ένα μπολ με χλωρίνη και να το αφήνετε εκεί να απολυμαίνεται. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα σκοτωθούν αποτελεσματικά τα βακτήρια και θα αποφύγετε την μεταφορά μικροβίων σε άλλες τροφές και στη συνέχεια στον οργανισμό σας.