Μια νέα μελέτη αποδεικνύει πως οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι κάθε μέρα έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται με 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας στις γυναίκες, καθώς επίσης με 52% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης στους άνδρες, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου γιαούρτι. […]
Μια νέα μελέτη αποδεικνύει πως οι άνθρωποι που τρώνε γιαούρτι κάθε μέρα έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού σχετίζεται με 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας στις γυναίκες, καθώς επίσης με 52% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης στους άνδρες, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου γιαούρτι. Οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερο γιαούρτι καθημερινά έχουν 3% έως 4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα, σε σχέση με εκείνους τρώνε λιγότερο, ενώ έχουν και καλύτερες επιδόσεις στα τεστ φυσικής κατάστασης.