Μπορεί να μην έχουν τελειώσει το σχολείο, να μην έχουν απολυτήριο Λυκείου, κάποιοι ούτε καν Γυμνασίου αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα που ο καθένας τους έχει ακολουθήσει. Αυτοί οι Έλληνες είναι διάσημοι και έχουν παραδεχτεί πως δεν έχουν τελειώσει το σχολείο. Ο Γιώργος Μαυρίδης του World Party […]
Μπορεί να μην έχουν τελειώσει το σχολείο, να μην έχουν απολυτήριο Λυκείου, κάποιοι ούτε καν Γυμνασίου αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον τομέα που ο καθένας τους έχει ακολουθήσει. Αυτοί οι Έλληνες είναι διάσημοι και έχουν παραδεχτεί πως δεν έχουν τελειώσει το σχολείο.
Ο Γιώργος Μαυρίδης του World Party έχει μιλήσει ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Όπως ο ίδιος έχει πει ο πατέρας του μπαινόβγαινε στη φυλακή κι η μητέρα του εργαζόταν σκληρά για να καταφέρει να τον μεγαλώσει. Το περιβάλλον όπου ζούσε δεν ήταν ιδανικό για ένα παιδί και λόγω όλης της κατάστασης δεν μπορούσε να διαβάζει. Θυμάται τον εαυτό του να κοιμάται στο θρανίο. Παράλληλα έπρεπε κι ο ίδιος να δουλεύει για να τα βγάζει πέρα, έτσι αποφάσισε πως έπρεπε να εγκαταλείψει την ιδέα του απολυτηρίου.
Γιάννης Μποσταντζόγλου: Αυτή την αποκάλυψη έχει κάνει μόνος του ο ίδιος ο ηθοποιός παραδεχόμενος πως ήταν μεγάλο του λάθος. Σχετικά με το ζήτημα έχει δηλώσει:
Έχω κάνει πολλά λάθη, καλό είναι να τα αναγνωρίζεις. Έχω μείνει 2 χρονιές στο σχολείο, δεν τέλειωσα. Ήμουν βλάκας, θα ήθελα να ήμουν καλός μαθητής. Όχι για να αποδείξω κάτι, αλλά για να προχωρήσω ο ίδιος. Είχα αρχίσει πέντε γλώσσες, δεν έμαθα καμία.
Μέχρι την Β γυμνασίου φοίτησε η Τάμτα που από μικρή ηλικία κλέφτηκε κι έκανε την κόρη της.
Στην Α’ γυμνασίου άφησε το σχολείο κι ο Πάνος Καλίδης για να βρει δουλειά και να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος. Όπως έχει δηλώσει δεν το μετανιώνει αλλά αυτό επειδή στάθηκε τυχερός στη ζωή του.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει αποκαλύψει πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο καθώς έμεινε από απουσίες ενώ από τα παιδικά του χρόνια δούλευε στο ψαράδικο του πατέρα του.
Το σχολείο μια χρονιά πριν την αποφοίτησή του παράτησε κι ο Δημήτρης Σταρόβας. Όπως έχει δηλώσει σχετικά:
Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρός. Στα 16-17 ήμουν ήδη επαγγελματίας. Δεν σπούδασα τίποτα. Το γυμνάσιο ήταν τότε εξατάξιο και το παράτησα στην Πέμπτη. Ήμουν λίγο άγριο παιδί.
«Το σχολείο δεν το τελείωσα» έχει κατά καιρούς δηλώσει η Κατερίνα Στανίση κι αυτό όπως λέει επειδή της μπήκε το σαράκι του τραγουδιού.
Πήγα μέχρι τη B΄Δημοτικού, επειδή μπήκε μέσα μου το σαράκι για το τραγούδι και ο λαϊκός καημός της φωνής – από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι και οι γονείς μου έφευγαν νωρίς το πρωί απ’ το σπίτι για να πάνε να δουλέψουν εργάτες σε εργοστάσια, λίγο έξω από τη Στουτγάρδη.
Ένα πρωί σηκώθηκα από το κρεβάτι, πέταξα την τσάντα στο πάτωμα και ανακοίνωσα στη μάνα μου, ότι δεν πάω ξανά σχολείο έχει δηλώσει σε συνέντευξή της η Γωγώ Τσαμπά.
Όπως έχει πει την κέρδισε το πάλκο αφού από μικρή ηλικία τραγουδούσε στα πανηγύρια. Ξενυχτούσε στο τραγούδι και το πρωί πήγαινε σχολείο.
Δεν μπόρεσα βέβαια να συνεχίσω για πολύ καιρό να πηγαίνω σχολείο και να δουλεύω ταυτόχρονα. Την ώρα των Αρχαίων το ΄κόβα στον ύπνο πάνω στο θρανίο…
Η έλλειψη χρηματικών πόρων την οδήγησε να εργαστεί από πολύ νεαρή ηλικία. Ήδη από την ηλικία των 14 ετών η Άντζελα ανεβαίνει για πρώτη φορά στο πάλκο. Από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν απλά. Την άκουσε ένας ατζέντης και η πορεία της στο τραγούδι συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Τελειώνοντας την ΣΤ’ Δημοτικού, παράτησε τα γράμματα η Έφη Θώδη κι αυτό γιατί να πάει στο σχολείο έπρεπε να περπατάει ώρες με τα πόδια και να διασχίζει χωριά. Τότε ήταν που ξεκίνησε δειλά-δειλά να εμφανίζεται σε πανηγύρια και να τραγουδάει παραδοσιακά τραγούδια.