Καταργείται το χύμα λαδόξιδο σε ταβέρνες και εστιατόρια από την αρχή του χρόνου, καθώς με υπουργική απόφαση θα καθιερωθούν συσκευασίες μιας χρήσης με ετικέτα, στην οποία θα αναγράφεται η προέλευση του προϊόντος. Το αν θα χρεώνεται το τελικό προϊόν είναι υπόθεση του κάθε εστιάτορα. Βάση της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι […]
Καταργείται το χύμα λαδόξιδο σε ταβέρνες και εστιατόρια από την αρχή του χρόνου, καθώς με υπουργική απόφαση θα καθιερωθούν συσκευασίες μιας χρήσης με ετικέτα, στην οποία θα αναγράφεται η προέλευση του προϊόντος.
Το αν θα χρεώνεται το τελικό προϊόν είναι υπόθεση του κάθε εστιάτορα.
Βάση της κατανάλωσης υπολογίζεται ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου. Ωστόσο, οι καταναλωτές τρέμουν στην ιδέα να μπει ένα ακόμη μικρό καπέλο στη διασκέδαση, η οποία έχει περιοριστεί έτσι κι αλλιώς.
Αρκετοί επαγγελματίες βέβαια επιμένουν στο παραδοσιακό μπουκαλάκι, καθώς ισχυρίζονται ότι οι πελάτες θα δουν αρνητικά ένα επιπλέον έξοδο ακόμα και αν αυτό είναι μικρό.
Η υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ,σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ το μέτρο θα ισχύσει το 2018.
Το ερώτημα είναι πόσο και κατά πώς το νέο αυτό έξοδο θα περάσει για τους επιχειρηματίες θα περάσει στον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει 1 ως και 3 ευρώ επιπλέον στον τελικό λογαριασμό.