Η βάφλα αποτελεί ένα μοναδικό γλύκισμα για όλους αλλά δεν μπορούμε να την απολαύσουμε χωρίς βαφλιέρα. Ή μπορούμε; Φυσικά και ναι. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα- βήμα και θα έχετε στο πιάτο σας τις βάφλες, που θα αλείψετε με μπόλικη πραλίνα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Θα χρειαστείτε 60γρ. βούτυρο 50γρ. ζάχαρη 3 βανίλιες […]
Η βάφλα αποτελεί ένα μοναδικό γλύκισμα για όλους αλλά δεν μπορούμε να την απολαύσουμε χωρίς βαφλιέρα. Ή μπορούμε;
Φυσικά και ναι. Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα- βήμα και θα έχετε στο πιάτο σας τις βάφλες, που θα αλείψετε με μπόλικη πραλίνα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Θα χρειαστείτε
- 60γρ. βούτυρο
- 50γρ. ζάχαρη
- 3 βανίλιες (προαιρετικά)
- 3 αυγά
- 125 ml γάλα
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια ρίξτε τα αυγά, το γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Αφήστε το 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί και είναι έτοιμο για χρήση!
Πως θα γίνει άραγε η βάφλα χωρίς βαφλιέρα; Αυτό που θα πρέπει να έχετε είναι ένα αντικολλητικό τηγάνι ή τύπου γκριλ με ραβδώσεις, βούτυρο και το νοστιμότατο μείγμα βάφλας που μόλις σας αναφέραμε.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αλείφετε το τηγάνι με λίγο βούτυρο με τη βοήθεια πινέλου μαγειρικής και το αφήνετε να ζεσταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε 1/2 φλ. από το μείγμα της βάφλας και το αφήνετε να απλωθεί κυκλικά και ομοιόμορφα όπως κάνετε με τις κρέπες.
Μετά από περίπου 5 λεπτά ψησίματος και μόλις γίνει τραγανή από το κάτω μέρος της προσεκτικά την αναποδογυρίζετε έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Ομοίως ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο μείγμα.