Δείτε κάποιες από τις βασικές αιτίες που μας οδηγούν σε μεγάλη πρόσληψη θερμίδων. Φαγητό σε μεγάλο πιάτο Όσο πιο μεγάλο είναι το πιάτο, τόσο πιο μεγάλη ποσότητα βάζουμε, και όσο περισσότερη ποσότητα έχουμε μπροστά μας, τόσο τείνουμε να τρώμε. Συστήνεται η αργή κατανάλωση της τροφής και οι μικρές μπουκιές, προκειμένου να έχει οργανισμός τον χρόνο […]
Δείτε κάποιες από τις βασικές αιτίες που μας οδηγούν σε μεγάλη πρόσληψη θερμίδων.
Φαγητό σε μεγάλο πιάτο
Όσο πιο μεγάλο είναι το πιάτο, τόσο πιο μεγάλη ποσότητα βάζουμε, και όσο περισσότερη ποσότητα έχουμε μπροστά μας, τόσο τείνουμε να τρώμε. Συστήνεται η αργή κατανάλωση της τροφής και οι μικρές μπουκιές, προκειμένου να έχει οργανισμός τον χρόνο να διαπιστώσει ότι χόρτασε.
Έλλειψη ύπνου
Όταν είμαστε κουρασμένοι, ο οργανισμός έχει χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης, της πρωτεΐνης που ρυθμίζει την όρεξη και το βάρος. Αυτό σημαίνει ότι αισθανόμαστε πιο πεινασμένοι και καίμε θερμίδες με πιο αργό ρυθμό.
Οι λίγοι υδατάνθρακες
Ο περιορισμός πολλών υδατανθράκων από τη διατροφή μπορεί στην πραγματικότητα να μας οδηγήσει σε υπερφαγία, καθώς η έλλειψη υδατανθράκων προκαλεί συχνά χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και αυξημένη όρεξη.
Η τροφή δεν είναι αρκετά χορταστική
Για να αισθανθούμε κορεσμό χωρίς να αυξήσουμε το βάρος μας, επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε ίνες και νερό αλλά χαμηλές σε θερμίδες, όπως πολλά είδη φρούτων και λαχανικών.
Σοκολάτα τη λάθος στιγμή
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σοκολάτα με άδειο στομάχι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχολογική ανάγκη για αυτή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψουμε εντελώς τη σοκολάτα -απλώς την φυλάμε για επιδόρπιο.
Φαγητό μπροστά την τηλεόραση
Αν τρώμε βλέποντας τηλεόραση, διατρέχουμε τον κίνδυνο ο εγκέφαλός μας να συνδυάσει την τηλεόραση με το φαγητό, επομένως θα αναζητήσουμε φαγητό κάθε φορά που βλέπουμε τηλεόραση, είτε πεινάμε, είτε όχι.