Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

23

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πιέζουν οι δανειστές για αλλαγές σε επιδόματα και εργασιακά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιέζουν οι δανειστές για αλλαγές σε επιδόματα και εργασιακά

Οι αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα και το εργασιακό που φαίνεται ότι έχουν καθυστερήσει, γεγονός που προκαλεί την δυσαρέσκεια των δανειστών, οι οποίοι και βάζουν «χέρι» στην κυβέρνηση. Οι αποκρατικοποιήσεις και η στάση του ΔΝΤ μαζί με το χρονοδιάγραμμα της τρίτης αξιολόγησης απασχόλησαν τη δίωρη συνάντηση του επιτρόπου αρμόδιου για τα οικονομικά Πιέρ Μοσκοβισί με την […]

moskovisi-tsakalotos

Οι αλλαγές στα κοινωνικά επιδόματα και το εργασιακό που φαίνεται ότι έχουν καθυστερήσει, γεγονός που προκαλεί την δυσαρέσκεια των δανειστών, οι οποίοι και βάζουν «χέρι» στην κυβέρνηση.

Οι αποκρατικοποιήσεις και η στάση του ΔΝΤ μαζί με το χρονοδιάγραμμα της τρίτης αξιολόγησης απασχόλησαν τη δίωρη συνάντηση του επιτρόπου αρμόδιου για τα οικονομικά Πιέρ Μοσκοβισί με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ο Μοσκοβισί τόνισε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη ότι χρειάζεται επιτάχυνση σε μέτρα που παρουσιάζουν καθυστερήσεις ώστε να τηρηθεί κατά τον δυνατόν το χρονοδιάγραμμα που θέλει άλλες δύο αξιολογήσεις μέχρι και την τελική αξιολόγηση του Αυγούστου του 2018.

Όπως είπε, αν και η τρίτη αξιολόγηση έχει προβλήματα σε συγκεκριμένα θέματα, έχουμε τις καθυστερήσεις που είχαμε στην πρώτη και τη δεύτερη αξιολόγηση, σταδιακά θα συγχωνεύονται και τα μέτρα που είχαν προγραμματιστεί για τις επόμενες δύο αξιολογήσεις.

Αποτέλεσμα, να καθυστερήσει και η ολοκλήρωση του προγράμματος της Ελλάδας.

Από την άλλη το οικονομικό επιτελείο, θέλει να εξασφαλίσει τη στήριξη της Κομισιόν για τις άγριες διαθέσεις που δείχνει να έχει απέναντι στην Ελλάδα το ΔΝΤ ειδικά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αξιολόγησης του ενεργητικού τους που ζητά το Ταμείο και βρίσκει καταρχήν αντίθετη και την ΕΚΤ και την ΕΕ.

Όσον αφορά το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι ο στόχος για το 2017 είναι χαμηλός, ενώ μεγαλύτερη προσπάθεια θα πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τις συστάσεις της ΕΚΤ, εντός του 2018 και του 2019.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις