Η πατατοσαλάτα είναι ένα φαγητό που μπορεί να φαγωθεί όλες τις ώρες -είτε ως μεσημεριανό είτε ως βραδινό- και είναι και πολύ χορταστική. Αυτή η συγκεκριμένη όμως είναι η πιο δημοφιλής του Pinterest, γιατί πρόκειται για μια κλασική, παραδοσιακή συνταγή που έφτιαχνε η γιαγιά της blogger που την ανέβασε στο διαδίκτυο. Η γιαγιά της, λοιπόν, […]
Η πατατοσαλάτα είναι ένα φαγητό που μπορεί να φαγωθεί όλες τις ώρες -είτε ως μεσημεριανό είτε ως βραδινό- και είναι και πολύ χορταστική.
Αυτή η συγκεκριμένη όμως είναι η πιο δημοφιλής του Pinterest, γιατί πρόκειται για μια κλασική, παραδοσιακή συνταγή που έφτιαχνε η γιαγιά της blogger που την ανέβασε στο διαδίκτυο.
Η γιαγιά της, λοιπόν, τη σέρβιρε με χάμπουργκερ, με κρέας ή και σκέτη.
Για να την φτιάξετε, λοιπόν, και εσείς θα χρειαστείτε:
- 6 μέτριες πατάτες γύρω στο 1,5 κιλό κομμένες σε τέταρτα
- 3 κ.σ. λευκό ξίδι
- 2 μεγάλες σελινόριζες ψιλοκομμένες
- 6 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 σφιχτά αυγά
- 1μιση φλ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι
- πάπρικα για το γαρνίρισμα
Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Βγάλτε τις πατάτες σας μόλις αυτές μαλακώσουν αρκετά. Ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε μεγάλα κομμάτια.
Μεταφέρετε τις πατάτες σας σε ένα μπολ και ανακατέψτε τις με το λευκό ξίδι. Αφήστε τις να κρυώσουν για 15 λεπτά. Προσθέστε το σέλινο και τα κρεμμύδια. Κόψτε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε το μείγμα μέσα στις πατάτες και ανακατέψτε. Προσθέστε και άλλο αλατοπίπερο αν χρειάζεται.
Πασπαλίστε με πάπρικα και σερβίρετε.
Το ιδανικό είναι να αφήσετε τη σαλάτα σας να «ηρεμήσει» για μια ώρα ή και για ένα ολόκληρο βράδυ πριν τη σερβίρετε.