Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σπείρα διέπραττε διαρρήξεις αυτοκινήτων… από απόσταση (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπείρα διέπραττε διαρρήξεις αυτοκινήτων… από απόσταση (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Διαρρήξεις σταθμευμένων αυτοκινήτων εξ… αποστάσεως, διέπρατταν το τελευταίο εξάμηνο δύο Αλγερινοί, μέλη συμμορίας τα υπόλοιπα μέλη της οποίας αναζητούνται. Οι συγκεκριμένοι που χτυπούσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν επ αυτοφώρω μέσα σε αυτοκίνητο την ώρα που αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα του ιδιοκτήτη. Ενεργοποιούσαν το τηλεκοντρόλ την ώρα που ο ιδιοκτήτης με το δικό […]

07092017gadakatasxemena002

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαρρήξεις σταθμευμένων αυτοκινήτων εξ… αποστάσεως, διέπρατταν το τελευταίο εξάμηνο δύο Αλγερινοί, μέλη συμμορίας τα υπόλοιπα μέλη της οποίας αναζητούνται.

Οι συγκεκριμένοι που χτυπούσαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν επ αυτοφώρω μέσα σε αυτοκίνητο την ώρα που αφαιρούσαν διάφορα αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Ενεργοποιούσαν το τηλεκοντρόλ την ώρα που ο ιδιοκτήτης με το δικό του «κλείδωνε» το αυτοκίνητο

Το εκπληκτικό είναι ότι τα μέλη της συμμορίας διέθεταν τηλεκοντρόλ, το οποίο ενεργοποιούσαν την ώρα ακριβώς που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πατούσε το δικό του για να κλειδώσει ηλεκτρονικά όλες τις πόρτες του αυτοκινήτου.

Με τον τρόπο αυτό, με το πάτημα του δικού τους δηλαδή, δεν επέτρεπαν το κλείδωμα των θυρών, ακυρώνοντας την ενέργεια του ιδιοκτήτη.

Αποχωρούσε βέβαιος ότι οι πόρτες κλείδωσαν

Θεωρώντας ο τελευταίος ότι είχε ασφαλίσει κλειδώνοντας ηλεκτρονικά τις πόρτες, αποχωρούσε. Το αυτοκίνητο όμως παρέμενε ξεκλείδωτο εν αγνοία του.

Ήταν όμως σε… γνώση των επίδοξων διαρρηκτών.

Οι οποίοι, μόλις εκείνος έφευγε, εκείνοι… έμπαιναν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν ό,τι έβρισκαν.

Έδρασαν σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Αστυνομικοί της Ασφάλειας  Αθηνών, εξαρθρώνουν την ομάδα των hi-tech κλεφτών, που έδρασαν σε Θεσσαλονίκη και διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι δύο Αλγερινοί,  ηλικίας 21 και 22 ετών, μέλη της σπείρας. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες  για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακεκριμένης κλοπής, της πλαστογραφίας.

07092017gadakatasxemena001

Ρολόγια, κοσμήματα, τηλέφωνα, υπολογιστές, διαβατήρια και 4 τηλεκοντρόλ στα χέρια τους

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κλοπιμαίων (Η/Υ, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα), πλήθος κλεμμένων ταυτοτήτων και διαβατηρίων πολιτών Ε.Ε. και τέσσερα (4) τηλεχειριστήρια, ενώ ακόμη κατασχέθηκαν πλαστά έγγραφα Αρχών κράτους μέλους της ΕΕ που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη της ταυτότητάς τους.

Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν έξι τηλεκλοπές

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι  περιπτώσεις κλοπών στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις