Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, Καντρί Γκιουρσέλ, με εντολή που έδωσε το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης . Ο Γκιουρσέλ, ένας από τους πιο γνωστούς Τούρκους δημοσιογράφους εφημερίδας που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 11 μήνες, παρότι δικάζεται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες», ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι δημοσιογράφοι Αχμέτ Σικ, Μουράτ Σαμπουτζού, Ακίν Αταλάι, Εμρέ […]
Ελεύθερος αφέθηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Τζουμχουριέτ, Καντρί Γκιουρσέλ, με εντολή που έδωσε το Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης .
Ο Γκιουρσέλ, ένας από τους πιο γνωστούς Τούρκους δημοσιογράφους εφημερίδας που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 11 μήνες, παρότι δικάζεται για «τρομοκρατικές δραστηριότητες», ανέφερε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι δημοσιογράφοι Αχμέτ Σικ, Μουράτ Σαμπουτζού, Ακίν Αταλάι, Εμρέ Ιπέρ και Αχμέτ Κεμάλ Αϊντοντου εξακολουθούν να κρατούνται.
Μετά την απελευθέρωσή του χθες, ο σχολιογράφος ανέφερε ότι δεν χαίρεται και πολύ, επειδή γίνεται λόγος για εργαζομένους στην Τζουμχουριέτ που κρατούνται με άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες.
Η απόφαση ανακοινώθηκε χθες το βράδυ, μετά το τέλος της τρίτης ακροαματικής δικαστικής διαδικασίας, ενώ η τέταρτη ακροαματική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου.
Συνολικά 17 διευθυντικά στελέχη, δημοσιογράφοι και άλλοι νυν και πρώην συνεργάτες της Τζουμχουριέτ κατηγορούνται για υποστήριξη τριών «ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων»: των κούρδων αυτονομιστών του PKK, της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο και το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίον κατηγορούν ότι βρισκόταν πίσω από την απόπειρα στρατιωτΤικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Αντιμετωπίζουν ποινές μέχρι και 43 χρόνων κάθειρξης.
Η εφημερίδα, που κατηγορεί συχνά τον πρόεδρο της Τουρκίας, είχε προκαλέσει την οργή του Ερντογάν όταν το 2015 δημοσιεύτηκε άρθρο που υποστήριζε πως η Άγκυρα προμήθευε με όπλα ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία. Ο τότε διευθυντής της εφημερίδας Τζαν Ντουντάρ, σήμερα εξόριστος στη Γερμανία, δικάζεται ερήμην.