Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις παρωνυχίδες
ΥΓΕΙΑ

Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις παρωνυχίδες

Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις παρωνυχίδες Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να τις τραβήξετε ποτέ, γιατί έτσι θα προκαλέσετε μια μικρή, αλλά πολύ επώδυνη πληγή, η οποία είναι πάρα πολύ πιθανό να μολυνθεί με βακτήρια και να έχετε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως να εκδηλώσετε παρωνυχία. Δώστε μεγάλη σημασία στην ενυδάτωση. Αφού […]

bbd3b9307fe4c25aafd91f3be70af17f_XL

Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις παρωνυχίδες

Το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να τις τραβήξετε ποτέ, γιατί έτσι θα προκαλέσετε μια μικρή, αλλά πολύ επώδυνη πληγή, η οποία είναι πάρα πολύ πιθανό να μολυνθεί με βακτήρια και να έχετε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως να εκδηλώσετε παρωνυχία.

Δώστε μεγάλη σημασία στην ενυδάτωση.

Αφού προσπαθήσετε με ένα νυχοκόπτη πολύ προσεκτικά να κόψετε την παρωνυχίδα στην επιφάνεια του δέρματος, ενυδατώστε το σημείο πολύ καλά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι τόσο πριν, όσο και μετά την απόπειρα σας να κόψετε την παρωνυχίδα να βάλετε και μια αντιβακτηριακή κρέμα.

Χρησιμοποιήστε καθαρό ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη.

Προσπαθήστε να κόψετε την παρωνυχίδα όσο πιο κοντά στη βάση της γίνεται.

Όσο πιο κοντά κοπεί, τόσο λιγότερο πιθανό είναι η παρωνυχίδα σας να «πιαστεί» σε κάποιο ρούχο σας και να προκαλέσει ισχυρό πόνο. Μην κόψετε περισσότερο το δέρμα ή τα νύχια απ’ όσο είναι αναγκαίο, καθώς μπορεί να δημιουργήσετε ένα βαθύ κόψιμο που μπορεί να μολυνθεί.

Στη συνέχει μπορείτε να μουλιάσετε τα νύχια σας σε ελαιόλαδο ή σε κάποιο άλλο ενυδατικό έλαιο.

Επίσης, μπορείτε να βάλετε λίγη βαζελίνη στο σημείο και να το καλύψετε με ένα τραυμαπλάστ ή και με λίγη γάζα ώστε να παγιδευτεί η υγρασία στο προβληματικό σημείο.

Τέλος, το τραυμαπλάστ ή κάτι παρόμοιο, θα σας βοηθήσει να μην πιαστεί η παρωνυχίδα σας στα ρούχα σας και να επιδεινωθεί. Μπορείτε, λοιπόν να έχετε καλυμμένο το σημείο μέχρι να μαλακώσει η παρωνυχίδα και να την κόψετε με ασφάλεια.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις