Η εποχή της φρέσκιας ντομάτας πλησιάζει προς το τέλος της, όμως οι πεντανόστιμες κόκκινες σάλτσες είναι αναγκαίες και τον χειμώνα.
Υπάρχει όμως τρόπος να έχουμε όλο τον χρόνο ντομάτες φρέσκιες… από την κατάψυξη!
Πώς θα το κάνεις
Τρίβεις πολύ ώριμες ντομάτες στον τρίφτη ή στο μπλέντερ και γεμίζεις ποτήρια της μίας χρήσης.
Τα βάζεις στην κατάψυξη και όταν παγώσουν τα τυλίγεις με μεμβράνη και τα τοποθετείς το ένα πάνω στο άλλο.
Με αυτό τον τρόπο, εξοικονομείς χώρο στην κατάψυξη και έχεις ανά πάσα στιγμή φρέσκια ντομάτα, έτοιμη για μια σπιτική σάλτσα.