Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία και Ρωσία ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία και Ρωσία ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Συρία

Δεν έχει καμία νομιμότητα το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρώσσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα. «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να  θέσει σε κίνδυνο την περιοχή για χάρη των προσωπικών και βραχυπρόθεσμων συμφερόντων», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι πρέπει να εμποδιστεί το Βόρειο […]

ap-17271722187794-1506629606

Δεν έχει καμία νομιμότητα το δημοψήφισμα στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρώσσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Άγκυρα.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να  θέσει σε κίνδυνο την περιοχή για χάρη των προσωπικών και βραχυπρόθεσμων συμφερόντων», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι πρέπει να εμποδιστεί το Βόρειο Ιράκ ώστε να μην κάνει πιο σοβαρά λάθη.

«Συμφωνούμε στην εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Συρίας. Δυστυχώς, η περιοχή μας έχει γίνει τελευταία πιο ευάλωτη».

Από την πλευρά του ο Πούτιν, τόνισε πως «χάρη στις ζώνες αποκλιμάκωσης στην Συρία, έχουν δημιουργηθεί οι “ντε φάκτο” συνθήκες για την αποφυγή άλλης αδελφοκτονίας,τα ερματισμό του εμφυλίου πολέμου…».

ap-17271644280287-1506689236

Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν στην Άγκυρα στη σκιά του δημοψηφίσματος στο ιρακινό Κουρδιστάν αλλά και των πρόσφατων  βομβαρδισμών από συριακά και ρωσικά μαχητικά της επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας.

Σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, σκοτώθηκαν 150 άμαχοι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

ap-17271652797252-1506689237

Εν τω μεταξύ ενώ το Ισλαμικό Χαλιφάτο χάνει τον πόλεμο σε Ιράκ και η Συρία έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό μήνυμα του ηγέτη του αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος είχε να κάνει κάτι ανάλογο από το Νοέμβριο του 16.

«Οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι και οι Ευρωπαίοι ζουν με τον φόβο των επιθέσεων των Μουτζαχεντίν στις χώρες τους. Η τουρκική κυβέρνηση ζει με μεγάλο φόβο λόγω της επέκτασης των Κούρδων στα σύνορά της, ωθώντας τους να τους πολεμήσουν ώστε να μη ζητήσουν ανεξαρτησία και οι Κούρδοι της Τουρκίας».

Για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών ο Ρώσος Πρόεδρος είπε μέσα σε 7 μήνες αυξήθηκε ο εμπορικός όγκος κατά 30%, ενώ για τον τουρισμό προς τη Ρωσία είπε ότι έφτασε στα δυόμιση εκατομμύρια.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις