Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Οι επιστήμονες διαπίστωσαν το θετικό της εγκυμοσύνης μετά τα 30
ΥΓΕΙΑ

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν το θετικό της εγκυμοσύνης μετά τα 30

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως όσομεγαλύτερη αποφασίσεις να κάνεις παιδί τόσο πιο δύσκολο είναι. Σήμερα, το ποσοστό των γυναικών που μένουν έγκυες γύρω στα 40 είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως οι γυναίκες που περιμένουν να φτάσουν τα 30 και μετά παίρνουν την απόφαση να κάνουν παιδί, είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο. […]

getting-pregnant-after-age-40-1024x576-1502721079

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως όσομεγαλύτερη αποφασίσεις να κάνεις παιδί τόσο πιο δύσκολο είναι.

Σήμερα, το ποσοστό των γυναικών που μένουν έγκυες γύρω στα 40 είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως οι γυναίκες που περιμένουν να φτάσουν τα 30 και μετά παίρνουν την απόφαση να κάνουν παιδί, είναι πιο πιθανό να ζήσουν περισσότερο.

Η μελέτη έγινε από το University of Coimbra της Πορτογαλίας και για τις ανάγκες της ελήφθησαν υπόψη στοιχεία από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2004 και 2013.

Οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες που γέννησαν το πρώτο τους παιδί σε μια ώριμη ηλικία, έχουν πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο σε σχέση με εκείνες που απέκτησαν παιδί σε νεαρή ηλικία.

Σύμφωνα ωστόσο με τους συγγραφείς της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Public Health, η μακροζωία έχει πολλούς παράγοντες που την επηρεάζουν και μάλιστα δήλωσαν πως «αυτό που μας προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι η ηλικία στην οποία οι γυναίκες μένουν έγκυες, πράγμα που μας ωθεί στο να τολμήσουμε να υποστηρίξουμε την εγκυμοσύνη στα early 30s».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις