Για πόση ώρα θα πρέπει να αφήνουμε το μπισκότο μας μέσα στο γάλα χωρίς να μαλακώσει υπερβολικά πριν το φάμε; Αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα που μας βασάνιζαν όταν ήμασταν παιδιά. «Η ερώτηση ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος βουτήγματος του μπισκότου, εμφανιζόταν συνέχεια. Και όλοι κάπως διαφωνούσαν για αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Tadd Truscott, βοηθός καθηγητή […]
Για πόση ώρα θα πρέπει να αφήνουμε το μπισκότο μας μέσα στο γάλα χωρίς να μαλακώσει υπερβολικά πριν το φάμε;
Αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα που μας βασάνιζαν όταν ήμασταν παιδιά.
«Η ερώτηση ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος βουτήγματος του μπισκότου, εμφανιζόταν συνέχεια. Και όλοι κάπως διαφωνούσαν για αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Tadd Truscott, βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, στο τμήμα Μηχανικής και Αεροναυπηγικής.
Οι επιστήμονες χρειάστηκαν δύο βδομάδες για να ολοκληρώσουν την έρευνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου δεν σταματούσαν να βουτούν διαφορετικά είδη μπισκότων σε γάλα για δευτερόλεπτα ή λεπτά τη φορά προκειμένου να καταλήξουν στο συμπέρασμά τους.
«Βασικά, όλα τα μπισκότα απορροφούν το γάλα με τον ίδιο περίπου ρυθμό», υποστήριξε ο Truscott. Και η πολυπόθητη απάντηση στο ‘σοβαρό’ αυτό πρόβλημα; Τέσσερα δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος βουτήγματος του μπισκότου. “Θα πρέπει όμως να βιαστείς και να το φας γρήγορα», προειδοποίησε.