Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συγκλονιστικές οι αιματοβαμμένες επιστολές του Λεμπιδάκη: “Αγόρια μου, να είστε ευτυχισμένα”
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικές οι αιματοβαμμένες επιστολές του Λεμπιδάκη: “Αγόρια μου, να είστε ευτυχισμένα”

Τις αιματοβαμμένες επιστολές που έστειλε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην οικογένειά του φέρνει σήμερα στο φως το bloko.gr, οι οποίες αποκαλύπτουν την ψυχική καταπόνηση και τις δυσκολίες που περνούσε ο επιχειρηματίας στα χέρια των απαγωγέων του. «Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν» «Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη, Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες […]

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης χαιρετάει κόσμο προσερχόμενος στην εταιρία του, την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017. Μετά από 186 ημέρες ομηρίας και την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης ομηρίας του ο 53χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε ξανά στην εργασία του ενώ το Σάββατο απολογούνται οι συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του. Ο γνωστός επιχειρηματίας  εμφανίστηκε χαμογελαστός και ευδιάθετος παρά την πολύμηνη ταλαιπωρία του στα χέρια των απαγωγέων του. Φθάνοντας στην οικογενειακή του επιχείρηση, στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι σε αυτή και όσοι βρισκόταν στο σημείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τον αγκάλιασαν. Λίγο πριν περάσει την είσοδο του εργοστασίου μίλησε για λίγο  στους δημοσιογράφους ευχαριστώντας δημόσια την Ελληνική Αστυνομία για την απελευθέρωσή του. Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Συ

Τις αιματοβαμμένες επιστολές που έστειλε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην οικογένειά του φέρνει σήμερα στο φως το bloko.gr, οι οποίες αποκαλύπτουν την ψυχική καταπόνηση και τις δυσκολίες που περνούσε ο επιχειρηματίας στα χέρια των απαγωγέων του.

«Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν»
«Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,
Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.

Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του H… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε. Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν. Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…
Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».

Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ.
Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.

Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. 

Αντιλαμβάνομαι
τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».

2a-1507269486

Η πρώτη επιστολή απευθύνεται σε οικείο πρόσωπο του επιχειρηματία και οι δύο άλλες στα μέλη της οικογένειάς του, με τις οποίες μεταφέρει τις εντολές των απαγωγέων του.

Μάλιστα στη δεύτερη επιστολή φαίνεται και το αίμα του, με το οποίο όπως ο ίδιος κατέθεσε στην αστυνομία τις «σφράγιζε», κάθε φορά που έπρεπε να δώσει απόδειξη ζωής για να πειστούν οι αρχές ότι όντως είναι ζωντανός.

Σε αυτή την επιστολή που απευθύνεται στη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης περιγράφει σκηνές από το τελευταίο τους ταξίδι στη Γερμανία, για να μην αμφιβάλει κανείς για την ταυτότητα του συντάκτη της επιστολής.

3a-1507269478

22/8/17

Aγόρια μου,

Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν…Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. 

Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι αυτά.

Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να στε ασφαλείς και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας 

upl59d707ae1b569 (1)

Στην τρίτη, η οποία χρονολογείται 24 μέρες μετά από την απαγωγή του, ο επιχειρηματίας δεν κρύβει από την οικογένειά του ότι έχει φτάσει στα όρια του.

Σύμφωνα μάλιστα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, όλες οι επιστολές περισυλλέχθηκαν με την προβλεπόμενη διαδικασία προς αποφυγή οιασδήποτε επιμόλυνσης, προκειμένου να είναι εφικτή η εργαστηριακή εξέταση για τον εντοπισμό βιολογικού υλικού και αποτυπωμάτων.

1a-1507269486

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις