Τα κινητά μας είναι πιο έξυπνα από ποτέ, όμως καταναλώνουν τόνους ενέργειας και απαιτούν συνεχή επαναφόρτιση το οποίο είναι ενοχλητικό. Ωστόσο, οι γκουρού της τεχνολογίας μας έχουν κάποια καλά νέα: Ίσως είμαστε στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής, όπου τα «έξυπνα» κινητά μας το μόνο που θα χρειάζονται είναι φόρτιση κάθε μερικούς μήνες. Σύμφωνα, με το περιοδικό τεχνολογίας Thrillist, κάποιοι […]
Τα κινητά μας είναι πιο έξυπνα από ποτέ, όμως καταναλώνουν τόνους ενέργειας και απαιτούν συνεχή επαναφόρτιση το οποίο είναι ενοχλητικό. Ωστόσο, οι γκουρού της τεχνολογίας μας έχουν κάποια καλά νέα: Ίσως είμαστε στο μεταίχμιο μιας νέας εποχής, όπου τα «έξυπνα» κινητά μας το μόνο που θα χρειάζονται είναι φόρτιση κάθε μερικούς μήνες.
Σύμφωνα, με το περιοδικό τεχνολογίας Thrillist, κάποιοι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και του Κορνέλ έχουν κατασκευάσει ένα ειδικό υλικό το οποίο ονομάζεται «μαγνητοηλεκτρικά πολυφερικό» που έχει τεράστιες δυνατότητες τόσο για τους περιβαλλοντολόγους όσο και για τους κατασκευαστές τεχνολογίας.
Θα επιτρέψει στους υπολογιστές του μέλλοντος να λειτουργήσουν χρησιμοποιώντας μερικές γρήγορες «ενέσεις» ηλεκτρισμού παρά μία συνεχή ροή, όπως οι συσκευές που βασίζονται σε ημιαγωγούς και που χρησιμοποιούμε σήμερα.
Οι υπολογιστές και τα έξυπνα κινητά θα απαιτούν 100 φορές λιγότερη ενέργεια να «τρέξουν» και θα διαρκεί περισσότερο, περισσότερο πριν απαιτήσουν επαναφόρτιση.