Συχνά, προσπαθώντας να βράσεις κάποιο αβγό το βλέπεις να ραγίζει, ή ακόμα χειρότερα φεύγει ασπράδι μέσα στο βραστό νερό.
Ποιο είναι το μυστικό για αβγά χωρίς σπασίματα και ραγίσματα;
Ο λόγος που σπάει το αβγό σου κατά την προσπάθειά σου να το βράσεις είναι η θερμοκρασία.
Εσύ το ρίχνεις στο μπρίκι αμέσως μόλις το βγάζεις από το ψυγείο και είναι δεδομένο πως θα σπάσει.
Για να το αποφύγεις πρέπει να τα βγάζεις από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσεις. Τα αβγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου.