Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Βόμβα” από την Die Welt: “Η Ελλάδα λέει ψέματα για τους πρόσφυγες”
ΕΛΛΑΔΑ

“Βόμβα” από την Die Welt: “Η Ελλάδα λέει ψέματα για τους πρόσφυγες”

Η Die Welt κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «μαγειρεύει» τους αριθμούς για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και ότι είναι εσκεμμένα πλημμελής η φύλαξη των συνόρων, προκειμένου να φεύγουν για τη Γερμανία. Κάθε μήνα 15.000 αιτούντες άσυλο φτάνουν στη Γερμανία, κατά κύριο λόγο ακολουθώντας τη βαλκανική οδό, παρότι οι πολιτικοί λένε ότι […]

Η Die Welt κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «μαγειρεύει» τους αριθμούς για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, αλλά και ότι είναι εσκεμμένα πλημμελής η φύλαξη των συνόρων, προκειμένου να φεύγουν για τη Γερμανία.

Κάθε μήνα 15.000 αιτούντες άσυλο φτάνουν στη Γερμανία, κατά κύριο λόγο ακολουθώντας τη βαλκανική οδό, παρότι οι πολιτικοί λένε ότι είναι κλειστή, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. «Ενας από τους σημαντικότερους λόγους για αυτό είναι ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία εσκεμμένα φυλάσσουν πλημελώς τα εξωτερικά σύνορα και συνεχίζουν να στέλνουν κύματα προσφύγων στην κεντρική Ευρώπη, κόντρα στους κανόνες της ΕΕ. Πολλοί καταλήγουν στη Γερμανία», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Αυτό φιλοξενεί και δήλωση από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο «Τα ευρήματα από τις χώρες κατά μήκος της βαλκανικής οδού είναι ενδεικτικά για τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική ροή από την Ελλάδα».

 

Πηγές από τις γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας και διπλωματικοί κύκλοι της ΕΕ που επικαλείται η Die Welt αναφέρουν ότι η Ελλάδα κάνει ψευδείς δηλώσεις για τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, με αποτέλεσμα να παραπλανά για την πραγματική έκταση του ζητήματος. «Η Αθήνα μιλά για περίπου 62.000 πρόσφυγες στην ενδοχώρα και τα νησιά. Στην πραγματικότητα, μόνο περίπου 40.000 ανθρώπους ζουν στη χώρα, παρότι μόνο φέτος 20.000 νέοι αιτούντες άσυλο έφτασαν στα νησιά του Αιγαίου», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Μάλιστα και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ επιβεβαίωσε αυτή την εκτίμηση, δηλώνοντας στη Die Welt ότι 44.000 πρόσφυγες υποστηρίζονται στην Ελλάδα. Επιπλέον, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο αριθμός των προσφύγων στα πέντε hotspot στα ελληνικά νησιά είναι χαμηλότερος από τους 13.600 που ανέφερε η ελληνική κυβέρνηση στην τελευταία ενημέρωσή της. «Υπολογίζουμε ότι είναι το πολύ 10.000», δήλωσε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

Εσωτερικά έγγραφα των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας αναφέρουν ξεκάθαρα: «Η πίεση των μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα στη Γερμανία παραμένει αμείωτη», ενώ σημειώνεται ότι έχουν δημιουργηθεί εναλλακτικές διαδρομές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις