Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Υπόθεση Παντελίδης: Τώρα αρχίζουν τα “όργανα” για τις αποζημιώσεις
LIFESTYLE

Υπόθεση Παντελίδης: Τώρα αρχίζουν τα “όργανα” για τις αποζημιώσεις

Τώρα ξεκινά όπως όλα δείχνουν η πραγματική κόντρα για το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, αφού έπονται εξελίξεις αρχικά σε ό,τι αφορά στο δικαστικό μέρος και όταν αυτό τελεσιδικήσει σε σχέση με τις αποζημιώσεις της ασφαλιστικής εταιρείας προς τα δύο κορίτσια. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα τα ποσά που θα εισπράξουν η […]

Τώρα ξεκινά όπως όλα δείχνουν η πραγματική κόντρα για το δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, αφού έπονται εξελίξεις αρχικά σε ό,τι αφορά στο δικαστικό μέρος και όταν αυτό τελεσιδικήσει σε σχέση με τις αποζημιώσεις της ασφαλιστικής εταιρείας προς τα δύο κορίτσια.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα τα ποσά που θα εισπράξουν η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου θα είναι διαφορετικά.

Η πρώτη ως πολυτραυματίας και μετά από εννέα χειρουργεία θα πάρει πολύ περισσότερα χρήματα από τη δεύτερη που τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και βγήκε μόνη της από το αυτοκίνητο

Τι θα ισχύσει τελικά με τις αποζημιώσεις

Στην πολύμηνη διαμάχη, ανάμεσα στην οικογένεια του αδικοχαμένου καλλιτέχνη και των δυο συνεπιβατιδών του, έρχεται να προστεθεί, μετά το πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και η Interamerican, εταιρεία στην οποία ήταν ασφαλισμένο το θηριώδες μαύρο τζιπ που οδηγούσε ο τραγουδιστής το  μοιραίο πρωινό (ιδιοκτησίας του Αντώνη Ρέμου).

Αφού είναι πλέον δεδομένο σύμφωνα με το πόρισμα της Εισαγγελίας  πως στη θέση του οδηγού εκείνο το πρωί βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης, ο οποίος σύμφωνα με την τροχαία, είχε καταναλώσει τεράστια ποσότητα αλκοόλ, τουλάχιστον πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο των 0,5 γραμμαρίων ανά λίτρο, οι Μίνα Αρναούτη και Φρόσω Κυριάκου μπορούν θα καταθέσουν αγωγή για αστική ευθύνη στην Interamerican, ζητώντας αποζημίωση.

Όπως ορίζει η νομοθεσία,  η ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούται να τους καταβάλει χρηματική αποζημίωση, που μπορεί να φτάσει στο ποσό του 1.000.000 ευρώ για την κάθε μια. Όμως το ποσό, που τελικά θα τους καταβληθεί, εξαρτάται από τη φορολογική δήλωση των δύο κοριτσιών.

Δηλαδή σε αυτές τις περιπτώσεις η ετήσια φορολογική δήλωση είναι ένα δυνατό στοιχείο για να διεκδικήσει κάποιος όσον το δυνατόν περισσότερα χρήματα.  Βέβαια εάν οι ίδιες δεν κάνουν φορολογική δήλωση τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Αφού καταβληθεί η αποζημίωση από την Interamerican στη συνέχεια, με τη σειρά της η ασφαλιστική εταιρία υποχρεούται να κινηθεί νομικά κατά της οικογένειας του τραγουδιστή, διεκδικώντας περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να ανέρχονται στο χρηματικό ποσό που θα λάβουν οι Αρναούτη και Κυριάκου.

Δηλαδή εάν η εταιρία καταβάλει αποζημιώσεις συνολικά 1.000.000 ευρώ τότε η απαίτηση της κατά της οικογένειας Παντελίδη θα ανέλθει σε αυτό το ποσό. Η απαίτηση της Interamerican θα στηριχθεί στο πόρισμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών το οποίο αναφέρει ότι ο τραγουδιστής ήταν ο οδηγός.

Δεδομένου ότι η οικογένεια δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα απαιτήσει τα ποσά που εισπράττει από τα δικαιώματα των τραγουδιών του θανόντος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις