Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίτιμος διδάκτορας Πανεπιστημίου ανακηρύχθηκε ο Ιερώνυμος
ΕΛΛΑΔΑ

Επίτιμος διδάκτορας Πανεπιστημίου ανακηρύχθηκε ο Ιερώνυμος

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία επισήμων, κληρικών, πολιτών και φοιτητών. Τον Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο πρύτανης του ιδρύματος Κωνσταντίνος Μασσέλος και ακολούθησε ομιλία από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιο Σαββίδη και τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, […]

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, παρουσία επισήμων, κληρικών, πολιτών και φοιτητών.

Τον Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο πρύτανης του ιδρύματος Κωνσταντίνος Μασσέλος και ακολούθησε ομιλία από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Αλέξιο Σαββίδη και τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Νικόλαο Ζαχαριά.

Για τον τιμώμενο μίλησε αναλυτικά ο Θανάσης Χρήστου αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και το ψήφισμα του τμήματος διαβάστηκε από την επίκουρη καθηγήτρια Αιμιλία Μπάνου. Την απόφαση ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο διδάκτορα διάβασε ο Κ. Μασσέλος.

Ο κ. Χρήστου δώρισε στον κ. Ιερώνυμο ένα δίτομο επιστημονικό έργο γραμμένο από τον ίδιο και τον Βασίλειο Κωνσταντινόπουλο και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ξεκίνησε την ομιλία του με θέμα «Χριστιανικαί επιγραφαί σε βυζαντινά μνημεία της Βοιωτίας», αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους όσοι μίλησαν με θερμά λόγια για εκείνον.

«Ξαναέζησα σημαντικές στιγμές της ζωής μου εδώ, με την ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη, γιατί εκεί είχα κάνει τα πρώτα μου βήματα ως νέος αρχαιολόγος.

Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και χαίρομαι πολύ για αυτό. Με… δυσκολέψατε με τα τόσα καλά λόγια που είπατε», σημείωσε. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις επιγραφές των ναών οι οποίες δεν άντεξαν στο χρόνο, αλλά και σε αυτές που «σβήστηκαν» λόγω λανθασμένης ανθρώπινης παρέμβασης.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Ιερώνυμος δώρισε στο Πανεπιστήμιο ένα τετραευαγγέλιο, όπως εκείνο που είχε πάνω του ο Επίσκοπος Ησαΐας εκ Σαλώνων, λίγο πριν θυσιαστεί στη Μάχη της Αλαμάνας. Ο κ. Ζαχαριάς του χάρισε ένα αναμνηστικό με κλαδί ελιάς, «σήμα ειρήνης» όπως εξήγησε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις