Τη φέτα ή τη λατρεύεις ή τη μισείς. Δεν έχει ίσως και να δούμε. Άν την λατρεύεις, θα θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο, αλλά ντρέπεσαι να ζητάς άλμη κάθε τόσο από την κυρία στον τομέα των τυριών. Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις […]
Τη φέτα ή τη λατρεύεις ή τη μισείς. Δεν έχει ίσως και να δούμε.
Άν την λατρεύεις, θα θες να τη διατηρείς φρέσκια στο ψυγείο, αλλά ντρέπεσαι να ζητάς άλμη κάθε τόσο από την κυρία στον τομέα των τυριών.
Η άλμη είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Θέλεις μόλις δύο υλικά τα οποία έχεις σε αφθονία, ένα tip και έτοιμη η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σου όπως τη μέρα που την αγόρασες.
Υλικά:
- 1 λίτρο νερό
- 70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη θα χρειαστεί να βάλετε το νερό σε μία κατσαρόλα και να ρίξετε το αλάτι. Θα το βάλετε να πάρει μία βράση στους 90 βαθμούς και θα το σβήσετε. Θα αφήσετε το μίγμα να κρυώσει και μετά θα γεμίσετε το τάπερ και θα βάλετε μέσα τη φέτα.
Αν θέλετε να ακολουθήσετε την πιο μοντέρνα εκτέλεση, τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.