Δεν “σπάει”, τουλάχιστον όσο θα ζούμε

PLUS

Δεν “σπάει”, τουλάχιστον όσο θα ζούμε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Στα επίπεδα που έχει φτάσει το online έγκλημα, όλοι θα πρέπει να έχουν στους λογαριασμούς του, ισχυρούς κωδικούς.  Αυτό όμως δεν φαίνεται να το γνωρίζουν όλοι, καθώς έρευνα έδειξε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των 10 πιο συχνών κωδικών βρίσκονται το «123123» και φυσικά το «qwerty». Passwords που ένας καλός χάκερ θα χρειαστεί περίπου 1 […]

23.10.2017 | 06:27

Στα επίπεδα που έχει φτάσει το online έγκλημα, όλοι θα πρέπει να έχουν στους λογαριασμούς του, ισχυρούς κωδικούς.

 Αυτό όμως δεν φαίνεται να το γνωρίζουν όλοι, καθώς έρευνα έδειξε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των 10 πιο συχνών κωδικών βρίσκονται το «123123» και φυσικά το «qwerty». Passwords που ένας καλός χάκερ θα χρειαστεί περίπου 1 δευτερόλεπτο για να τους ανακαλύψει…

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται και αυτοί που έχουν σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του κάθε χρήστη, όπως π.χ το όνομά του, το τηλέφωνό του, το όνομα του σκύλου του ή της γυναίκας του. Ακόμη και αν βάλει τελείες ανάμεσα από κάθε γράμμα, ο επιτήδειος δεν θα χρειαστεί πάνω από 13 δευτερόλεπτα για να πετύχει τον στόχο του.

Η ειδικοί εξέδωσαν κάποιες οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να φτιάξει έναν αρκετά ισχυρό κωδικό. Αυτές ουσιαστικά περικλείονται σε 2 βήματα…

1. Επέλεξε τρεις τυχαίες λέξεις που να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Για παράδειγμα το «teabrownpicture». Χρειάζεται 35.000 χρόνια για να τον ανακαλύψει κάποιος.

2. Αν προσθέσεις ένα νούμερο μετά το τέλος κάθε λέξης, αυτομάτως η διάρκεια ανεβαίνει στα 227 εκατομμύρια χρόνια.

Κοινώς, ο κωδικός που εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, δεν σπάει με τίποτα… Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουμε.

Ετικέτες
Exit mobile version