Δεδομένη για τον Βερναρδάκη η νίκη στις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεδομένη για τον Βερναρδάκη η νίκη στις εκλογές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται σε ψηφοφόρους: «πρώην», «νυν» ή «εν δυνάμει», αλλά στα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν και πρέπει σήμερα να ανακτήσουν κοινωνική και ψυχολογική δύναμη ώστε να πρωταγωνιστήσουν στη νέα και δίκαιη ανάπτυξη. “Η κυβέρνηση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Μόνο ο κακός της εαυτός μπορεί να την εμποδίσει […]

23.10.2017 | 08:54

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται σε ψηφοφόρους: «πρώην», «νυν» ή «εν δυνάμει», αλλά στα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν και πρέπει σήμερα να ανακτήσουν κοινωνική και ψυχολογική δύναμη ώστε να πρωταγωνιστήσουν στη νέα και δίκαιη ανάπτυξη.

“Η κυβέρνηση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Μόνο ο κακός της εαυτός μπορεί να την εμποδίσει από αυτό”  τονίζει ο υπουργός Επικράτειας Χριστόφορος Βερναρδάκης συμπληρώνοντας ότι «κόμματα που εκπροσωπούν αυθεντικά κοινωνικά συμφέροντα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα».

Διαπιστώνει «εγκλωβισμό της ΝΔ στη λογική της καταστροφολογίας» καιπροσκόλληση της στις δημοσκοπήσεις, λόγος ο οποίος εξηγεί και το «πολιτικό αλαλούμ» που επικρατεί στη στρατηγική της, όπως σημειώνει.

Αναφερόμενος δε, στο κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί σε 1.000.000. ανθρώπους, ο κ Βερναρδάκης κάνει λόγο για δύσκολη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς «αν ψηφίσει τη διανομή επιβεβαιώνει την κυβέρνηση εάν όχι όπως έπραξε και τον περασμένο Δεκέμβρη, επιβεβαιώνει τον κοινωνικό κυνισμό της».

Σε ό,τι αφορά την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, επισημαίνει ότι χαρακτηρίζεται από δομικές αντιφάσεις που τη φέρουν σε αντίθεση με την «κεντρώα», «φιλελεύθερη» παράδοση του κόμματος ενώ τα έντονα ίχνη του συγχρονισμού της με το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ έχουν επισκιαστεί από την τάση προς τον υπερυντηρητισμό.

Ο υπουργός Επικρατείας, εκφράζει τον προβληματισμό του για την εξέλιξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς καθώς εκτιμά ότι «ο χώρος δεν έχει ελπίδες για σοβαρή ανάκαμψη». Κάνει λόγο για τον «μεταμοντερνισμό» που κατατρύχει το χώρο και την υπέρβαση του από «κόμμα στελεχών» στο «πρωτότυπο υβρίδιο» του «κόμματος παραγόντων».

Επαναφέρει το θέμα της απλής αναλογικής, με πιθανή εμβάθυνση του νόμου, για καλύτερη ισορροπία «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών ή ακόμα και μείωση του ορίου του 3%.

Τέλος αποδίδει την άρνηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ψηφίσει την απλή αναλογική στο γεγονός ότι «προγραμματικά βρίσκεται περισσότερο στην κατεύθυνση του νεοφιλελεύθερου μπλόκ» ωστόσο σημειώνει ότι «ο καθένας αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία».

Exit mobile version