Λίγο μετά τις δύο με τρεις το μεσημέρι πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να έχουν μια έντονη νύστα συνήθως στη δουλειά. Η μόνη διέξοδος για αρκετούς φαίνεται να είναι ένας ακόμη καφές, προκειμένου ώστε να έρθουν σε πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας. Οι ειδικοί όμως προτείνουν μια άλλη λύση για να τονώσουμε το μυαλό μας και να […]
Λίγο μετά τις δύο με τρεις το μεσημέρι πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να έχουν μια έντονη νύστα συνήθως στη δουλειά. Η μόνη διέξοδος για αρκετούς φαίνεται να είναι ένας ακόμη καφές, προκειμένου ώστε να έρθουν σε πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας.
Οι ειδικοί όμως προτείνουν μια άλλη λύση για να τονώσουμε το μυαλό μας και να ενισχύσουμε τη μνήμη μας.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα και αφού ο οργανισμός επεξεργαστεί το φαγητό, τα επίπεδα του σακχάρου αρχίζουν σταδιακά να πέφτουν και μαζί με αυτά μειώνονται τα επίπεδα ενέργειας και η συγκέντρωσή μας. Μοιραία, επηρεάζονται οι πνευματικές μας ικανότητες και δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε.
Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε, τα αμύγδαλα επιβραδύνουν τη διαδικασία διάσπασης του γεύματος, επομένως βοηθούν ώστε τα επίπεδα του σακχάρου να παραμείνουν σταθερά στον οργανισμό. Έτσι, τα αμύγδαλα είναι το ιδανικό σνακ για να αποφύγουμε την έκπτωση πνευματικών δυνάμεων που τυπικά παρατηρείται τις μεσημεριανές ώρες στη δουλειά.
Σχετική δοκιμή στην οποία συμμετείχαν 86 άτομα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι τα αμύγδαλα βοηθούν κυρίως στην ενίσχυση της μνήμης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα οφέλη του αγαπημένου ξηρού καρπού προκύπτουν κυρίως από τη σημαντική περιεκτικότητά του σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.