Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Παραδώστε μας όλους τους γκιουλενιστές- Απουσία της ελληνικής σημαίας

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τσαβούσογλου σε Κοτζιά: Παραδώστε μας όλους τους γκιουλενιστές- Απουσία της ελληνικής σημαίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές» που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νίκο Κοτζιά. Ο Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διπλωματικό ταξίδι στην Τουρκία, μετά […]

24.10.2017 | 17:27

«Η Τουρκία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές» που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νίκο Κοτζιά.

Ο Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διπλωματικό ταξίδι στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προειδοποιεί ότι η Αγκυρα δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει «ασφαλές καταφύγιο» για πραξικοπηματίες.

«Δεν θέλουμε η γείτονάς μας Ελλάδα, με την οποία βελτιώνουμε τους δεσμούς μας, να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές. Πιστεύουμε ότι οι αιτήσεις θα εξεταστούν διεξοδικά και αυτοί οι προδότες δεν θα λάβουν έγκριση».

Παραθέτει επίσης ότι από τον Ιούλιο του 2016, όταν και έγινε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουν αιτηθεί ασύλου στην Ελλάδα, 995 άτομα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε πως όσοι αιτούνται άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να διασαφηνιστεί αν έχουν σχέση με τον Γκιουλέν ο οποίος κατηγορείται πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Δυστυχώς, το ελληνικό δικαστήριο δεν εξέδωσε τους οκτώ αξιωματικούς, γεγονός που μας απογοήτευσε».

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι οι αποφάσεις για τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από το ελληνικό νομικό σύστημα και δικαστικό σώμα και ως τέτοιες πρέπει να είναι σεβαστές.

«Οι αποφάσεις για το άσυλο λαμβάνονται από την ελληνική δικαιοσύνη και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες».

«Στηρίζουμε με πάθος τη Δημοκρατία στην Τουρκία και ταχθήκαμε εξαρχής ενάντια στο πραξικόπημα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ταχθεί με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια και συνέπεια υπέρ του δρόμου της Τουρκίας προς την Ε.Ε και συμπλήρωσε «Έχουμε διαφωνίες, αλλά αναπτύσσουμε μια θετική ατζέντα για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις».

Ο Νίκος Κοτζιάς έγινε δεκτός και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, ο «σουλτάνος» επέδειξε απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στον Έλληνα υπουργό, καταστρατηγώντας το πρωτόκολλο που επιβάλλει την παρουσία και της ελληνικής σημαίας δίπλα στην τουρκική. Η απουσία του ελληνικού συμβόλου ήταν εμφανής, γεγονός που ενδεχομένως να αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η τουρκική ηγεσία το θέμα της γειτονίας της με την Ελλάδα.

 

Exit mobile version