Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Εμφάνιση Παπακώστα μετά την διαγραφή της: “Η ΝΔ να ενώνει και να μην διχάζει”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εμφάνιση Παπακώστα μετά την διαγραφή της: “Η ΝΔ να ενώνει και να μην διχάζει”

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Μαζί με το Σαββατοκύριακο», εμφανίστηκε η Κατερίνα Παπακώστα, για πρώτη φορά μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας στον απόηχο των αιχμών που άφησε για τον Άδωνι Γεωργιάδη και οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να την διαγράψει από τη […]

Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Μαζί με το Σαββατοκύριακο», εμφανίστηκε η Κατερίνα Παπακώστα, για πρώτη φορά μετά τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον απόηχο των αιχμών που άφησε για τον Άδωνι Γεωργιάδη και οι οποίες οδήγησαν στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να την διαγράψει από τη «γαλάζια» ΚΟ, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και να μην πολώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε ότι επιθυμεί μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία, που να εκφράσει όσο το δυνατόν πιο πλατιά κοινωνικά ρεύματα, ενώ τόνισε ότι η ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στον μεσαίο χώρο, ώστε να ενώνει και να μη διχάζει.

Εντωμεταξύ, λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση για την καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής της Β’ Αθήνας έδειχνε σαν να μην το πίστευε.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η κ. Παπακώστα ρωτούσε και ξαναρωτούσε δημοσιογράφους εάν στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος του Κόμματος Κ. Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έγραφε και τους… λόγους της διαγραφής της. Και όταν της ειπώθηκε ότι συνήθως τέτοιου είδους επιστολές είναι λακωνικές και αναφέρουν απλώς την πρόθεση του προέδρου του κόμματος για διαγραφή, η κυρία Παπακώστα ξέσπασε.
«Δεν παραδίδω την έδρα» είπε «γιατί δεν είμαι εγώ αυτή που έφυγε από το κόμμα, αυτοί με έδιωξαν» και «δεν πρόκειται να πάω στον κόμμα του Πάνου Καμμένου γιατί δεν φεύγω από ένα μεγάλο κόμμα για να πάω σε ένα μικρό»…
Η κ. Παπακώστα άρχισε να απαριθμεί τους λόγους που κατά γνώμη της οδήγησαν στην εκπαραθύρωσή της από τη γαλάζια ΚΟ: «Δεν τους άρεσε ούτε το ύφος αλλά ούτε και το ήθος μου, αυτό το ήπιο ύφος ασκήσεως πολιτικής, που πηγάζει και από τον Αριστοτέλη, αλλά και από τις αξίες που μας έδωσε ο Κώστας Καραμανλής» έλεγε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις