Καμμένος για Σκόπια: “Ή ομοφωνία αρχηγών, ή δημοψήφισμα”

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Καμμένος για Σκόπια: “Ή ομοφωνία αρχηγών, ή δημοψήφισμα”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, πιστεύει ότι πλησιάζει προς επίλυση το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Παρολαυτά, προειδοποίησε πως «η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό […]

28.10.2017 | 07:54

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, πιστεύει ότι πλησιάζει προς επίλυση το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Παρολαυτά, προειδοποίησε πως «η οποιαδήποτε απόφαση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει το ελληνικό όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του στην ονομασία αυτής της σλαβικής εθνότητας θα είναι μια απόφαση, η οποία θα αντιτίθεται στην απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το 1992».

Ο Πάνος Καμμένος τόνισε πως «οποιαδήποτε κι αν είναι η λύση, προκειμένου να έχει νομιμοποιηθεί, απαιτείται η επανασύσταση του Συμβουλίου Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η ομόφωνη απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο συμβούλιο αυτό για την αποδοχή μιας λύσης». Στην περίπτωση που κάποιος αρχηγός διαφωνήσει, μίλησε για δημοψήφισμα: «Οποιαδήποτε λύση, πέραν της ομόφωνης απόφασης των κομμάτων, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα λαϊκού δημοψηφίσματος, όπου ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφανθεί».

Το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), βραύβευσε τον Πάνο Καμμένο με το Μετάλλιο Α’ Τάξεως «Χρυσούς Αλέξανδρος» στο Ολυμπιακό Μουσείο.

Ευχαριστώντας το ΑΤΕΙ-Θ για την τιμή που τού επιφυλάχθηκε με την ύψιστη διάκριση του Ιδρύματος, ο υπ. Αμυνας υπογράμμισε ότι αυτή η βράβευση έρχεται «σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τη Μακεδονία μας, για το όνομα της Μακεδονίας, για τη μεγάλη αυτή εθνική υπόθεση που φαίνεται να πλησιάζουμε προς τη λύση της».

Τόνισε πως «η Μακεδονία, η μία και μοναδική, η ελληνική Μακεδονία, υπήρξε πάντα και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, στόχος της σλαβικής επιβουλής, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στόχο μόνο η ονομασία η ίδια αλλά και η ίδια η εδαφική ακεραιότητα και το χειρότερο η σλαβοποίηση της ιστορίας, του πολιτισμού της Μακεδονίας, τουτέστι του ελληνικού έθνους».

Exit mobile version