Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισόβια σε δεκάδες άτομα για το αποτυχημένο πραξικόπημα
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια σε δεκάδες άτομα για το αποτυχημένο πραξικόπημα

Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 25 άτομα, ανάμεσά τους ένας πρώην διοικητής της ακτοφυλακής, με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Οι εισαγγελικές αρχές είχαν απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος 28 ατόμων σχετικά με περιστατικά που συνέβησαν σε ναυτική βάση στην επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας, στις 15 Ιουλίου, τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος. Τρεις από […]

Τουρκικό δικαστήριο επέβαλε ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 25 άτομα, ανάμεσά τους ένας πρώην διοικητής της ακτοφυλακής, με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος 28 ατόμων σχετικά με περιστατικά που συνέβησαν σε ναυτική βάση στην επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας, στις 15 Ιουλίου, τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος. Τρεις από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν.

Το όνομα του διοικητή της ακτοφυλακής, σύμφωνα με το δικαστήριο της Άγκυρας, είναι Χακάν Ουστέμ.

Η δίκη ήταν μία από τις πρώτες στη σειρά υποθέσεις ενάντια σε ανθρώπους που κατηγορούνται για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα, στο οποίο τουλάχιστον 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν πραξικοπηματίες με άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο και αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Νωρίτερα αυτό το μήνα τουρκικό δικαστήριο έκρινε ένοχους 42 στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, επιβάλλοντας στους περισσότερους εξ αυτών ποινές ισόβιας κάθειρξης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις