Περιπετειώδης σύλληψη ληστή, μέσα σε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Περιπετειώδης σύλληψη ληστή, μέσα σε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Μέσα σε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, που έριχνε ο ίδιος, είτε σημαδεύοντας το έδαφος είτε κατά αυτών που τον καταδίωκαν, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, 39χρονος, ο οποίος είχε ληστέψει πριν, υπάλληλο περιπτέρου, στη Θεσσαλονίκη. Ακινητοποίησε τον υπάλληλο, λήστεψε και πυροβόλησε στο έδαφος Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, […]

29.10.2017 | 10:14

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα σε αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, που έριχνε ο ίδιος, είτε σημαδεύοντας το έδαφος είτε κατά αυτών που τον καταδίωκαν, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, 39χρονος, ο οποίος είχε ληστέψει πριν, υπάλληλο περιπτέρου, στη Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποίησε τον υπάλληλο, λήστεψε και πυροβόλησε στο έδαφος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στην περιοχή του Κορδελιού, ο 39χρονος φορώντας κουκούλα στο κεφάλι και κρατώντας πιστόλι στο χέρι, πλησίασε περίπτερο, ακινητοποίησε τον υπάλληλο, άρπαξε τριακόσια ευρώ και φεύγοντας πυροβόλησε μία φορά στο έδαφος.

Οι συνιδιοκτήτες αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν

Οι δύο συνιδιοκτήτες του περιπτέρου, που βρίσκονταν πολύ κοντά, αντελήφθησαν τη ληστεία και το πυροβολισμό και άρχισαν να ακολουθούν  τον κουκουλοφόρο για να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Γύρισε, πυροβόλησε κατά του ενός, χωρίς τραυματισμό

Εκείνος, πάντα κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας, όταν τους αντελήφθη, γύρισε και πυροβόλησε κατά του ενός εκ των ιδιοκτητών χωρίς το ευτύχημα να τον τραυματίσει.

Στο σκηνικό μπήκε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

Στη συνέχεια στο σκηνικό αστυνομικής ταινίας μπήκε και ένας αστυνομικός, που αν και ήταν εκτός υπηρεσίας θέλησε να βοηθήσει.

Με τη συνδρομή του ο 39χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ που προσέτρεξαν στο σημείο, τον αφόπλισαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατοχή του βρέθηκε το πιστόλι και τα 300 ευρώ του περιπτέρου

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε εκτός από το πιστόλι και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ που είχε αφαιρέσει από το περίπτερο.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο 39χρονος

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας», «Ληστείας», «Αντίστασης» και παράβασης Νόμου «Περί Οπλών».

Exit mobile version