Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απογοήτευση Τίμερμαν: Η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τα κονδύλια για το προσφυγικό
ΚΟΣΜΟΣ

Απογοήτευση Τίμερμαν: Η Ελλάδα δεν αξιοποιεί τα κονδύλια για το προσφυγικό

Κριτική κατά της Ελλάδας έκανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς γιατί δεν αξιοποιεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εκφράζοντας την απορία του, αλλά και την απογοήτευσή του για το γεγονός αυτό. Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι η κατάσταση στα ελληνικά έχει […]

Κριτική κατά της Ελλάδας έκανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς γιατί δεν αξιοποιεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εκφράζοντας την απορία του, αλλά και την απογοήτευσή του για το γεγονός αυτό.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι η κατάσταση στα ελληνικά έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με πριν από δύο χρόνια, σημείωσε όμως ότι σε κάποια από αυτά τα πράγματα παραμένουν δύσκολα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τίμερμανς τόνισε ότι «κάποιες φορές αναρωτιέμαι, γιατί παίρνει τόσο καιρό να αξιοποιηθεί η μεγάλη χρηματοδότηση που έχουμε θέσει στη διάθεση της Ελλάδας, για να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα στα νησιά. Θα ήθελα να μάθω γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό. Θα επιμείνουμε με τις ελληνικές αρχές να κάνουν αυτό πρέπει να γίνει. Μερικές φορές συμπάσχω με τους δημάρχους αυτών των νησιών, νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, επειδή δεν έχουν την υποστήριξη που δικαιούνται. Εμείς έχουμε χρηματοδοτήσει ΜΚΟ, Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και τις ελληνικές αρχές. Αυτή λοιπόν είναι μια απογοήτευση που προσωπικά αισθάνομαι και καταλαβαίνω ότι προκαλεί αντίστοιχη απογοήτευση σε επίπεδο τοπικών αρχών στα νησιά».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι υπάρχουν οικονομικά μέσα, αλλά δεν αξιοποιούνται στην πράξη τόνισε ότι «είναι ακατανόητο και ενοχλητικό, για όλους μας, για όλους όσοι εμπλέκονται» και σημείωσε ότι είχε έρθει στη χώρα μας ο συντονιστής της ΕΕ Μάρτιν Βέρβεϊ, για βεβαιωθεί ότι θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις