Ένας κλασσικός μπελάς μετά από μια μακαρονάδα, ή ένα σουφλέ.
Το καθάρισμα του τρίφτη από τα υπολείμματα τυριού που έχουν κολλήσει.
Kαλά την απολαύσαμε λοιπόν, τώρα όμως που πρέπει να πλύνουμε τα πιάτα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το πρόβλημα του τρίφτη.
Εδώ θα διαβάσετε τέσσερις τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον μπελά:
1ος τρόπος
Ψεκάστε τον τρίφτη με αντικολλητικό σπρέυ μαγειρικής (θα το βρείτε σε καταστήματα με είδη και σκεύη μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής)
2ος τρόπος
Πριν το καθάρισμα, περάστε τον τρίφτη με μια μπάρα σαπουνιού και στη συνέχεια πλύντε με χλιαρό νερό. Το σαπούνι θα απομακρύνει τα κολλημένα υπολείμματα, αλλά και παράλληλα θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον τρίφτη.
3ος τρόπος
Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για τέτοιες μικρολεπτομέρειες. Καλό είναι να έχετε μία δίπλα στο σφουγγάρι σας. Θα σας σώσει από τραυματισμούς.
4ος τρόπος
Πλύντε τον τρίφτη αμέσως μετά τη χρήση. Τα τυριά θα είναι ακόμα μαλακά, οπότε θα είναι και εύκολη η απομάκρυνσή τους.