Οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής πρωταγωνιστούν σε ένα ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Νορβηγός σκηνοθέτης Håvard Bustnes. Ο σκηνοθέτης έχει εστιάσει στις γυναίκες της ΧΑ, την κόρη του ιδρυτή της, Ουρανία Μιχαλολιάκου, και τη σύζυγο του, Ευγενία Γερμενή.
Το τρέιλερ ξεκινάει με τον εξής διάλογο. Ο σκηνοθέτης δείχνει στην Ουρανία Μιχαλολιάκου, τη φωτογραφία του πατέρα της, ο οποίος φοράει το περιβραχιόνιο με τη σβάστικα, πίσω του βρίσκεται μια μεγάλη σημαία των ναζί με τη σβάστικα και εκείνος χαιρετάει ναζιστικά. Ο σκηνοθέτης λοιπόν ρωτάει την Ουρανία, «είναι αυτός ο πατέρας σου» και εκείνη του απαντάει: «Μμμμ…Είναι αξιολάτρευτος»
Σε άλλο σημείο του ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης έχει μπει μέσα στα γραφεία της οργάνωσης. Εκεί, ένα από τα μέλη, όταν βλέπει το τηλεοπτικό συνεργείο, ρωτάει τη σύζυγο του Γερμενή: «Δεν είναι από την Ελληνική τηλεόραση; Σωστά» και μόλις εκείνη του απαντά ότι «είναι Νορβηγοί», επιτρέπουν την λήψη βίντεο.
Σε άλλο σημείο, ο σκηνοθέτης βρίσκεται με τη σύζυγο του Μιχαλολιάκου και τη ρωτάει για την επίθεση στο πανηγύρι, όταν οι χρυσαυγίτες έσπασαν τους πάγκους των αλλοδαπών.
«Είναι σωστό να τα σπάνε;» ρωτάει ο σκηνοθέτης.
«Ένα τραπέζι» και στη συνέχεια τον αφοπλίζει με την απάντηση της: «Νομίζεις ότι ένα τραπέζι τραυματίζεται; Και λέει “πονάω”. Εεε δεν είναι δα και κανένα τεράστιο έγκλημα»
Κάποια στιγμή προφανώς σε μια παραλιακή ταβέρνα όπου τρώνε η Ουρανία Μιχαλολιάκου με τη σύζυγο, εκείνη εξαγριώνεται και του λέει: «Αυτή είναι τελευταία φορά που συζητάμε για το παρελθόν. Εντάξει; Δε χρειάζεται να παίρνουμε Βάλιουμ, κάθε φορά που έρχεσαι».
Η περίληψη του ντοκιμαντέρ:
«“Τι συνέβη στην Ελλάδα;” αναρωτιέται δυνατά ο σκηνοθέτης Håvard Bustnes στην αρχή αυτού του δύσκολου ντοκιμαντέρ. Τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της ως μια χώρα με ηλιόλουστες παραλίες και φιλικούς ανθρώπους έχει επισκιαστεί από πολιτικές ιδεολογίες που βρίσκονται τρομακτικά κοντά στον Ναζισμό. Με πολλά από τα εξέχοντα μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής να βρίσκονται τώρα στη φυλακή, μια κόρη, μια σύζυγος και μια μητέρα συνεχίζουν να διαδίδουν το μήνυμά της -και όλες τους είναι αρκετά σκληραγωγημένες για να αποφύγουν τυχόν παρεκκλίσεις κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων. Αλλά, ενώ σταματούν συχνά τη συνέντευξη για να βεβαιωθούν πως πήγε όπως θέλουν, ο Bustnes αφήνει την κάμερα να γράφει.
Το υλικό που προέκυψε, συμπληρωμένο με αρχειακό υλικό που δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με την αλλοτριωμένη πλευρά του κόμματος, αποκαλύπτει ένα διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στα ξεκάθαρα γεγονότα και τη διαμόρφωση των εικόνων στην πολιτική. Παρότι που είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι αυτές οι γυναίκες είναι τόσο πιστές στις απόψεις τους (το ντοκιμαντέρ) απεικονίζει το πώς η επιλογή του να φοράς παρωπίδες μπορεί να εκτροχιάσει μια ολόκληρη κοινωνία».
Το «Golden Dawn Girls» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Άμστερνταμ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 26 Νοεμβρίου.