Στους περισσότερους έχει συμβεί να κάνει βουτιά το κινητό στο νεροχύτη, στη λεκάνη της τουαλέτας ή απλά να πέσει πάνω του νερό. Υπάρχει και η πιθανότητα να πέσει οποιοδήποτε άλλο υγρό εκτός από νερό όπου τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο. Αρχικά θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να απομακρύνετε το κινητό σας από το υγρό […]
Στους περισσότερους έχει συμβεί να κάνει βουτιά το κινητό στο νεροχύτη, στη λεκάνη της τουαλέτας ή απλά να πέσει πάνω του νερό.
Υπάρχει και η πιθανότητα να πέσει οποιοδήποτε άλλο υγρό εκτός από νερό όπου τα πράγματα περιπλέκονται λίγο περισσότερο.
Αρχικά θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να απομακρύνετε το κινητό σας από το υγρό στοιχείο. Όσο πιο λίγο παραμένει στο υγρό τόσο πιο εύκολη θα είναι η αποκατάστασή του.
Αφού το απομακρύνετε πρέπει αυτομάτως να το απενεργοποιήσετε και να αφαιρέσετε την μπαταρία του αλλά και την κάρτα sim καθώς πολλές φορές οι επαφές είναι πιο σημαντικές από τη συσκευή. Αν έχετε κινητό που δεν είναι εφικτή η αφαίρεση της μπαταρίας δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Απλά σκουπίστε το με ένα στεγνό πανάκι όπως και την κάρτα sim.
Κρατήστε το κινητό με φορά προς τα κάτω, το σημείο δηλαδή που βράχηκε να έχει φορά προς τα κάτω έτσι ώστε να φύγουν τα περισσότερα νερά. Ταυτόχρονα καθαρίστε απαλά με ένα στεγνό πανάκι.
Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε δυο εναλλακτικούς τρόπους για την καλύτερη αφαίρεση του υγρού στοιχείου από το εσωτερικό του. Ο ένας είναι να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι για τα μαλλιά πάντα στο κρύο για να στεγνώσετε το κινητό ή χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να ρουφήξει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Η σκούπα ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή καθώς ρουφάει τα υγρά εν αντιθέσει με το πιστολάκι που τα φυσάει προς τα μέσα με κίνδυνο να εισχωρήσουν ακόμα περισσότερο στα κυκλώματα του τηλεφώνου.
Επειδή το άγχος για το αν τελικά θα αποκατασταθεί η βλάβη είναι μεγάλο μπορείτε να τυλίξετε το τηλέφωνο με ένα απορροφητικό χαρτί έτσι ώστε να είστε ακόμα πιο σίγουροι ότι τα υγρά έχουν φύγει.
Το επόμενο και τελευταίο στάδιο είναι να βουτήξετε το κινητό σας σε ένα μπολ με ρύζι. Άλλωστε το ρύζι είναι γνωστό πως τραβάει την υγρασία. Το κινητό σας πρέπει να παραμείνει εκεί για 24 ώρες. Γεμίστε το μπολ με ρύζι μέχρι να καλυφθεί εντελώς η συσκευή σας. Την επόμενη μέρα βγάλτε το κινητό από το ρύζι, τοποθετήστε την μπαταρία και προσευχηθείτε να ανοίξει. Αν όλα πάνε καλά να είστε περήφανοι που το σώσατε, διαφορετικά απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.