Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας: Ένα κινητό, που η Δώρα δεν ήθελε να χάσει με τίποτα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας: Ένα κινητό, που η Δώρα δεν ήθελε να χάσει με τίποτα

Του Πέτρου Καρσιώτη Το πανελλήνιο είναι μουδιασμένο ακόμα με την φρικτή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, προκαλούν ανατριχίλα. Η αντίδραση της Δώρας Ζέμπερη μπροστά στο μαχαίρι του 58χρονου «εφιάλτη των νεκροταφείων», όταν επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα, ήταν ενστικτώδης. Όμως για την ψυχοσύνθεση της νεαρής εφοριακού, ήταν κάτι το […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το πανελλήνιο είναι μουδιασμένο ακόμα με την φρικτή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως, προκαλούν ανατριχίλα. Η αντίδραση της Δώρας Ζέμπερη μπροστά στο μαχαίρι του 58χρονου «εφιάλτη των νεκροταφείων», όταν επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα, ήταν ενστικτώδης.

Όμως για την ψυχοσύνθεση της νεαρής εφοριακού, ήταν κάτι το αναμενόμενο.

Η Δώρα, τη μοιραία στιγμή, δεν προσπάθησε να κρατήσει την τσάντα για τα πέντε ευρώ που περιείχε. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν το κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως επιβεβαίωσε η χαροκαμένη μητέρα της στην Alphafreepress, ήταν δώρο του αγαπημένου της παιδικού φίλου, το μνήμα του οποίου είχε επισκεφθεί.

Αυτό το τηλέφωνο αποκάλυψε τον δράστη

Το ίδιο αυτό τηλέφωνο έμελε να αποκαλύψει το πρόσωπο του δράστη του εγκλήματος που πάγωσε τη χώρα σε μια πρωτοφανή ταύτιση των πολιτών, ανδρών και γυναικών, με την άτυχη κοπέλα.

Είπε ότι βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο

Ο 58χρονος, που συνελήφθη και κατηγορείται ως δράστης του φόνου με κίνητρο τη ληστεία, ευρισκόμενος όπως κατέθεσε σε στερητικό σύνδρομο, ήταν έτοιμος με κάθε τρόπο να βρει χρήματα για τη δόση, στον αβυσσαλέο κόσμο των παραισθήσεων.

Βρέθηκε στο νεκροταφείο να κλέψει καντήλια

Υπερπήδησε τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου με την πρώτη σκέψη, όπως είχε κάνει και σε άλλα, να κλέψει και μετά να πουλήσει μεταλλικά και χάλκινα κηροπήγια και καντήλια από μνήματα.

Τα βήματά του τον έφεραν μπροστά στη Δώρα, που εκείνη την ώρα, σκυμμένη πάνω στο μνήμα του αγαπημένου παιδικού της φίλου που χάθηκε τον Μάιο σε εργατικό δυστύχημα, άφηνε τα δάκρυα του πόνου να κυλήσουν.

Προσπάθησε να αρπάξει την τσάντα- Η Δώρα αντέδρασε

Επιχείρησε να της αρπάξει την τσάντα. Ενστικτωδώς, η Δώρα αντέδρασε και προς στιγμήν τη συγκράτησε. Μέσα, είχε το κινητό τηλέφωνο που της είχε χαρίσει ο παιδικός της φίλος. Προσπάθησε πολύ.

Όπως ψελλίζει ο  ληστής- δολοφόνος της, τον χτύπησε με την τσάντα στο κεφάλι. Αυτό ήταν. Δέχθηκε 14 χτυπήματα με το μαχαίρι που είχε βγάλει από την πρώτη στιγμή και απειλούσε την άτυχη κοπέλα.

Διέφυγε από τις γραμμές του τρένου

Ο δράστης διέφυγε από τις γραμμές του τρένου, απομακρύνθηκε πολύ από το κοιμητήριο, πέταξε τα ματωμένα ρούχα σε έναν κάδο, ενώ πιο πριν έκαψε την τσάντα της Δώρας.

Πήρε το λεωφορείο και τράβηξε στο κέντρο. Μπήκε στο πρώτο κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών.

Το πούλησε 20 ευρώ κι αγόρασε ναρκωτικά

Το πούλησε για είκοσι ευρώ, αγόρασε ναρκωτκά, και πήγε στο σπίτι του.

Κοιμήθηκε(!) και από την επόμενη το πρωί, έψαχνε για νέα κλοπή ώστε να εξασφαλίσει νέα δόση.

Ευτυχώς η Αστυνομία τον πρόλαβε και πέρασε χειροπέδες στα χέρια που πάγωσαν μια ολόκληρη κοινωνία.

«Για να αντιληφτείτε το μέγεθος της έρευνας», ανέφερε ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης, «θα αναφέρω μόνο ότι για την υπόθεση αυτή εξετάσαμε συνολικά πάνω από 300 άτομα. Σταδιακά, με βάση τα στοιχεία που προέκυπταν, αποκλείαμε κάποιους από τον ‘κύκλο’ των υπόπτων και έτσι καταλήξαμε σε μια ολιγομελή ομάδα ατόμων, ανάμεσα στα οποία ήταν τελικά και ο δράστης».

«Ευχαριστώ την Αστυνομία- Κανένα ελαφρυντικό στον δολοφόνο» 

Βουρκωμένη, καθισμένη μπροστά από ένα τραπέζι και έχοντας δίπλα της τον έναν από τους γιους της, η μητέρα της Δώρας άφησε την κραυγή πόνου και αγανάκτησης, να αιωρούνται στο χώρο μέχρι να φθάσουν στ’ αυτιά των υπευθύνων.

Ευχαρίστησε την Αστυνομία, ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να μην αναγνωρίσει «κανένα ελαφρυντικό στο φονιά του παιδιού μου» και δήλωσε αγανακτισμένη. «Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιοι νόμοι που βγάζουν ενόχους από τις φυλακές και σκοτώνουν αυτούς που δεν τους πείραξαν καν», πρόσθεσε.

 «Ζητάω συγγνώμη», λέει ο δράστης του εγκλήματος

Στην κατάθεσή του ο δράστης, ζητά συγνώμη από την οικογένεια της Δώρας, λέει ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως έγινε το κακό, ότι είχε θολώσει και σαστίσει. Συμπληρώνει πως έχει και ο ίδιος δύο παιδιά, το ένα υιοθετημένο και ότι όλο τον προηγούμενο καιρό, έβλεπε τις ειδήσεις και «σκεφτόμουν τις συμφορές που προκάλεσα».

«Δεν είχα πιει πρέζα, αλλά είχα στερητικά»

Είπε ακόμη ότι «όταν έγινε το κακό δεν είχα πιει πρέζα, αλλά είχα στερητικά». «Σκέφτηκα να πάω να πάρω τη τσάντα της κοπέλας γιατί πίστευα ότι σίγουρα θα έχει κάποια λεφτά μέσα».

«Έβγαλα το μαχαίρι, με τραβούσε και πιαστήκαμε στα χέρια»

Της έβγαλα το μαχαίρι, άρχισε να με τραβάει και να χτυπιόμαστε.

Χωρίς να καταλάβω πώς κι ενώ παλεύαμε, τη χτύπησα με το μαχαίρι δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες φορές.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις